2023. augusztus 5., szombat

EGYEZTETÉS A STÁTUSZTÖRVÉNYRŐL – FELHATALMAZÁS NÉLKÜLI EMBEREKKEL

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2023.08.05.


A státusztörvény végrehajtási rendeletéről folytatott pénteki tárgyalás egyetlen kézzelfogható eredménye, hogy jövő szerdán folytatódik, és hogy augusztus 16-án ismét lesz sztrájkbizottsági tárgyalás. A megbeszélés légköre egyébként nem volt barátságtalan, csupán azt lehetett érzékelni, hogy felhatalmazás nélküli emberekkel kellett egyeztetni. Mindezt Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke, és Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának elnöke osztotta meg lapunkkal.


„A tárgyalásokban nincs semmi változás, a pénteki tárgyalás egyetlen kézzelfogható eredménye a jövő heti folytatás kicsikarása, illetve az, hogy augusztus 16-án folytatódjon a sztrájkbizottsági tárgyalás is. Ez az egyeztetés egyébként ugyanúgy folyt, mint eddig, mi elmondtuk az aggályainkat, azokat fölírták, és reméljük, hogy a jövő héten választ kapunk rájuk”– ezt Gosztonyi Gábor mondta a Hírklikknek, miután befejeződtek a szakszervezetek, a Nemzeti Pedagógus Kar és Maruzsa Zoltán pénteki tárgyalásai a státusztörvény végrehajtási rendeletéről.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának ügyvivője mindehhez hozzátette, nagyon remélik, hogy a kormány szerdáig átgondolja mindazt, amit felvetettek, többek közt az eskütétel kötelezőségét, és kitalálják azt a jogszabályi helyzetet, amelybe belefér, hogy a dajkák és kisegítő foglalkozásúak továbbra is meg tudják kapni a garantált bérminimumot. Azt is kérték, hogy vegyék ki a fegyelmire vonatkozó aggályos szakaszokat, amelyek szerint fegyelmi eljárás közben bármikor be lehet venni új szempontokat. Valamint gondolják át azt is, ha valaki mesterpedagógusként gyógypedagógiai intézményben dolgozik, nem jár neki munkaidő kedvezmény. A szakszervezetek valószínűsítették, hogy ez csak adminisztratív probléma lehetett. A választ meg is kapták a kormány oldaltól: „igen”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.