2023. augusztus 5., szombat

GYANÚS OROSZ SZÁL A TIBORCZ-ORBÁN INGATLANOK KÖRÜL - A KREML MAGYAR HELYTARTÓI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.08.04.


Tiborcz István, Orbán Viktor veje (a magyar közbeszéd szerint a „Nemzet Veje”) eladta a BDPST Zrt. cégcsoport tulajdonába tartozó négycsillagos Lifestyle Hotel Mátra szálloda tulajdonjogát és üzemeltetését a Peter’s Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnak. A mátraházai szállodát 2018-ban vette meg Orbán Viktor strómanja, Mészáros Lőrinc. Papíron 2021-ben „vásárolta meg” tőle Tiborcz, amit akkor úgy is lehetett értelmezni, hogy a stróman Mészáros így adta át az Orbán-családnak, a valódi tulajdonosnak, a szállodáját.

A Questor-ügy miatt még mindig bűnügyi zárlat alatt levő szállodát Tiborcz egy olyan cégnek adta most tovább, amelyet Zentai Péter vezet, aki a Vlagyimir Putyinhoz közelálló orosz milliárdos oligarcha, a Magyarországon élő Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja. A Forbes szerint a Rahimkulov-család feje 1,2 milliárd dolláros vagyonával Magyarország leggazdagabb embere, az ÁÉB Bank Zrt. tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója, a bankon keresztül pedig jelentős MOL és OTP részvények birtokosa, a Rahimkulov-család a két cég legnagyobb tulajdonosai közé tartozik.

A g7.hu megírta a család meggazdagodásának és magyarországi tevékenységének történetét, amelyben egyebek mellett ez olvasható: „a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején nem sok embernek volt nagyobb hatása a hazai vállalati szférára, és úgy általában a gazdasági élet egészére, mint Rahimkulovnak. Az orosz cégvezető dolgozta ki azt a megállapodást, amely alapján Oroszország húsz éven át szállította a gázt Magyarországnak, és amelyen majdnem dollármilliárdokat buktunk néhány éve”.

Rahimkulov állítólag már nem él állandóan Magyarországon, fiai – Timur és Ruszlan – viszont igen, akik magyar állampolgárok is. Hogy kik az igazi főnökök Magyarországon, arról mindent elmond, hogy a két Rahimkulov fiú együtt nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint az Orbán vagyonát birtokló Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor közösen. Az, hogy az idősebb Rahimkulov nem él folyamatosan Budapesten, semmit nem jelent, mert nyilvánvalóan ő irányítja a fiait, akik átvették tőle a magyar gyarmatot.

Az OTP-vel tulajdonképpen Putyin és a Rahimkulov-család terjeszkedik a külföldi lapok szerint. Így már érthető, miért nem hajlandó az OTP Oroszországból távozni, s miért védi olyan nagy erővel Szijjártó és Orbán a céget és annak oroszországi működését.

Rahimkulov korábban a Gazprom magyarországi képviselője volt, ami mindent elmond arról, hogy kihez tartozik. Ha jól meggondoljuk, Megdet Rahimkulov Putyin magyarországi helytartójának tekinthető, aki az orosz energiafüggőség révén és Magyarország két legfontosabb stratégiai cége, a MOL és az OTP résztulajdonosaként is kezében tartja az országot. Ez azt jelenti, hogy Vlagyimir Putyin budapesti helytartója üzletel közvetlenül az Orbán-családdal. A mostani szállodaeladás már a harmadik ebben az évben, s nem tudni, mi célt szolgál.

Tiborcz cége is a Mészáros Lőrinc neve alatt futó üzleti akciók kommunikációs stratégiáját követi, ugyanazt a bullshit mintaszöveget adja elő: „A négycsillagos wellnesshotel értékesítése illeszkedik a BDPST Group hosszú távú stratégiájába, amely alapot teremt az új ernyőmárka, a BOTANIQ Collection bevezetéséhez. A prémium márka lehetővé teszi az alá tartozó egységek összehangolt szolgáltatási színvonalának felállítását.” Mindig minden illeszkedik, minden tökéletes, tervszerű, jövőbe mutató, csak nem tudni, miért adják el most a szállodát, ha megvették, és fordítva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.