2023. augusztus 8., kedd

PUTYIN OLIGARCHÁJÁNAK LUXUSJACTHJA KERÜLT MÉSZÁROS LŐRINCHEZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.08.07.


A Népszava kiderítette, hogy a Rose d’Or nevű, Máltán regisztrált luxusjacht, amelyen a 444.hu lefotózta Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát, egy putyinpárti orosz milliárdos oligarcha, az ukrán kormány által szankciós listára tett Konsztantyin Sztrukov tulajdona volt. A lap az információit superYachtFan.com nevű, magát jachtfigyelő és oknyomozó oldalról szerezte, amely szerint a hajó adatlapján a tulajdonost éppen most „ismeretlen magyar milliárdosra” módosították. A hajó tulajdonjoga „egy magyar lízingcég” révén változott meg.

A 63 méter hosszú, két uszodával ellátott, 75 millió dollárt, 27 milliárd forintot érő luxusjacht minden bizonnyal Mészáros Lőrinc tulajdonába került, mert a 444.hu leleplező riportja után a Blikk megszólaltatta Várkonyi Andreát, aki mindenféle bullshit mellébeszélés közepette egyetlen szóval nem mondta azt, hogy a luxushajó, amelyen rajtakapták őket, nem az ő tulajdonuk. Nem kizárt az sem, hogy Mészáros Lőrinc a szankciós listán szereplő orosz milliárdos hajójának megszerzésében is strómanként működött közre, az adásvétel pedig Putyin és Orbán megyezése alapján jött létre.

Még az sem kizárható, hogy Putyin egyik legfőbb támogatójának luxushajóját Orbán közreműködésével helyezték biztonságba azzal, hogy Mészáros Lőrinc nevén megvásárolták (vagy csak a nevére írták). A Mészáros-Várkonyi család mindenesetre azonnal kipróbálta az új szerzeményt, s elvitték az egész családot egy adriai hajókázásra. Pénze mindenesetre van Orbánnak Mészáros Lőrincnek, hogy kifizesse a hajó árát. Talán ezért adták el a Szijj László cége nevén tartott NER-jachtokat. Ebből is látszik, hogy itt minden egy ember tulajdona, csak minden más emberek nevén van.

Az ügylet nem meglepő, mert nem az első üzlet az Orbán-család és az orosz állam oligarchái között. Konsztantyin Sztrukov pedig nem akárki, hanem a Forbes szerint a világ 55. leggazdagabb embere, Putyin és pártja – így az oroszok háborújának – egyik legnagyobb anyagi támogatója. Sztrukov Oroszország legnagyobb aranybányájának tulajdonosa, egy orosz bányamilliárdos, aki az orosz alvilággal is szoros kapcsolatban áll. Az orosz oligarcha maffiafőnököket figyelő ruscrime.com portál korábban írt egy másik hajójáról is, amely a Reve d’Or (Arany Álom) nevet viselte.

Az ügy egy újabb adalék ahhoz, hogy Orbán és az Orbán-család beépült a nemzetközi alvilágba, ezen belül is az orosz maffiával áll szoros kapcsolatban. Az mindent elmond arról, hogy Orbánt mi érdekli, és kikkel áll kapcsolatban, mire használja a magyar államot és annak vagyonát, hogy szankciós listára helyezett orosz aranybánya tulajdonossal üzletel. Majdnem azt lehet mondani, hogy a magyar állam és a magyar államtól kilopott magánvagyonával Orbán már egyike Putyin oligarcháinak, aki egyben az alvilághoz is tartozik, maga is egy maffiafőnök, és saját titkosszolgálata van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.