2023. szeptember 6., szerda

HIÁBA VÁRTÁK A HÁZIORVOSOK, NEM VITTE A POSTÁS A SZAKDOLGOZÓIK BÉREMELÉSÉNEK FEDEZETÉT - REAGÁLT TAKÁCS PÉTER

NÉPSZAVA
Szerző: DANÓ ANNA
2023.09.06.


A praxisvezetőket viszont jogszabály kötelezi az emelt bér kifizetésére. Vagyis az az orvos, aki az augusztus bérrel nem adja oda munkatársának az emelést is, jogszabályt sért.


Hiába várták a háziorvosok, hogy ha nem is kívánt formában, de valahogy mégis megérkezik hozzájuk az állami hozzájárulás a szakdolgozók júliusi béremeléséhez. A szeptember ötödikéig célba ért havi finanszírozási összeg ezt nem tartalmazta.

- Semmiféle magyarázatot nem kaptunk eddig arra, hogy miért nem utalták az e havi praxisfinanszírozással a mellettünk dolgozó nővérek, asszisztensek júliusi 18 százalékos béremelésének fedezetét

– mondta a Népszavának Keczéry Attila zuglói háziorvos. Hozzátette: számtalan ígéretet kaptak mind Takács Péter egészségügyi államtitkártól, mind a kollegiális vezetőktől, köztük Békássy Szabolcstól, hogy még augusztusban megkapják az alapellátásban dolgozó szakápolók július óta esedékes béremelésének fedezetét.

- A forrást biztosító kormányrendelet-tervezet társadalmi vitája augusztus 24-én lezárult. Azóta semmi hír. A praxisvezetőket viszont jogszabály kötelezi az emelt bér kifizetésére – mondja –

az az orvos, aki az augusztus bérrel nem adja oda munkatársának az emelést is, jogszabályt sért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.