2023. szeptember 15., péntek

NOVÁK MEGTAGADTA TRANSZGENDER MAGYAROK LÉTEZÉSHEZ VALÓ JOGÁT - ÚJABB NÁCI ALAPVETÉS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.09.15.


Novák Katalin köztársasági elnök a Demográfiai Csúcsnak nevezett nemzetközi szélsőjobboldali propagandarendezvényen bemutatta „A magyar családok 12 pontja” című kiáltványát, amelynek második pontjában megtagadta transzgender magyarok létezéshez való jogát. Novák 12 pontjának második pontja így szól: „aki kislánynak született, nőhessen fel lányként, aki kisfiúnak, fiúként”. Mindenkinek olyan neműként kell felnőnie, ami születéskor a biológiai neme. Novák nem köztársasági elnöke azoknak, akik transzgendernek születnek, és a létezéshez való jogukat is elvitatja.

Maga az iromány szörnyszülemény, tele hazugságokkal és demagóg ripacskodással. Versenyképes köznevelést követel Novák, egy olyan kormány kiszolgálójaként, amely tönkretette az oktatást. Az Orbán-rezsim – a „demográfiai csúcs” hazugságaival szemben – egy demográfiai katasztrófa. Tömeges az elvándorlás, hamarosan annyi magyar lesz, mint a II. világháború után, amikor a Horthy-rendszer halálba küldött egymillió embert. A Kádár-rendszerben nőtt a létszám. A magyar iskola betanított munkásokat termel, ezért kéne szülni? Vendégmunkások helyett magyar rabszolgákat?

Novák arról beszél, hogy magyar szülők magyar gyereke, szülessen bárhova, „lehessen magyar”. Más nem is lehet, mert aki magyarnak született, az magyar. Ki akadályozza ezt meg? Azt viszont Novák fasiszta állama megakadályozza, hogy akinek elég volt a tisztességből, hogy égjen az arca és szégyenkezzen Orbán, Szijjártó, Novák és a többi paprikajancsi miatt, az megszabadulhasson, mert a létszám miatt ki sem lehet iratkozni, hiába vándorolt el az ember.

A bizonyítási kényszer miatt túlhajtott megfelelési vágy a „család” tematika túltolásának olyan extrém szintjét valósítja meg, amelynek során Novák már olyanokat beszél, hogy „a szabadságharcos családok azonban nem hagyják magukat, nem adják a templomot és nem adják az iskolát, vissza fogják venni mindazt, ami a családoké”. A templom a családoké? Nem családos már nem is mehet a templomba? Az iskola csak a családoké, nem az egyedülállóké is? Nem beszélve a szinglihordákról. Létezhet még az, aki nem felel meg Novák családideáljának? Vagy mindenki legyen Novák?

Szabadságharcos családok? Talán még nem kell fegyvert is viselniük. De ez semmi ahhoz a náci alapvetéshez képest, amit Novák a 12 pontjában előad, elvitatva egy kisebbség létezéshez való jogát...

...Képmutatóan hamis az a megfogalmazás, amely arra utal, mintha bármi veszélyeztetné azokat a lányokat, akik lányként akarnak felnőni, vagy azokat a fiúkat, akik fiúként akarnak felnőni, hogy a születési biológiai nemüknek megfelelően nőhessenek fel. Novák úgy fogalmazott, mintha a „nem-transzneműek” jogát kellene megvédeni ahhoz, hogy „nem-transzneműként” nőhessenek fel. De őket ebben senki és semmi nem veszélyezteti. Ehhez való jogukat senki nem vitatja el. Jogvédelemre ott van szükség, ahol a jogot megkérdőjelezik. Ezek pedig a transzneműek egyenlő jogai.

Novák 12 pontja kizárja, hogy egy transznemű transzneműként nőhessen fel, mindenkinek a születési biológiai nemével kell azonosulnia, akkor is ha nem azonos azzal. Magyarországon kívül már csak ősközösségben élő törzsek nem fogadják el azt, hogy valakinek más legyen a lelki nemi identitása, mint amilyen testbe született. Civilizált országok ezt már nem sorolják sem a mentális zavar, sem a fizikai betegségek kategóriájába, miközben a létezését elismerik, és születési adottságnak tekintik. Az ezzel való azonosság jogát civilizált országokban nem vitatják el senkinek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.