2023. szeptember 29., péntek

ORBÁN AKKOR „BOCSÁT MEG” A SVÉDEKNEK, HA ERDOGAN MEGKAPJA AZ F-16-OSOKAT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.09.28.


Az Orbán-rezsim másodszor lép ugyanabba a folyóba. Egyszer már megsértődtek, aztán minden feltétel nélkül megbékéltek, amikor a NATO-csúcson Orbán kizárásával Biden és Erdogan egy óra alatt megállapodott a svédek NATO-csatlakozásáról. Amerika kilóra megvette harci gépek ígéretével a törököket. Ennek hatására azonnal elfelejtette a svéd „sértéseket” a 135 fideszes bátor ember, de annyira, hogy nem is emlékezett rá. Orbán eldöntötte helyettük a csatlakozás megszavazását, hű fegyverhordozója (az orosz kém Szijjártó Péter) kijelentette, csak technikai kérdésről van szó.

Valami kavics került a gépezetbe, mert az amerikai-török paktum végrehajtása megállt, a törökök késleltetni kezdték újra a ratifikálást, ezért a szuverén Orbán azonnal visszatáncolt a szavazástól, és rögvest találtak egy 2019-es svéd videót, amit újságíró Oscar-díjra kellene felterjeszteni, mert annyira pontosan, korrektül és tisztességesen muatta be a valóságot, hogy azt nemcsak svéd, hanem a világ minden iskolájában tanítani kellene. A filmben hosszan idézik Orbánt is, hogy mi a válasza a demokráciát rajta számonkérő és Magyarországért aggódó Európai Parlamentnek.

Erre a filmre tudtak újra halálra sértődni, s erre hivatkozva a csatlakozásról szóló szavazást elhalasztani. A pelenkás gyerek hisztériájánál is nevetségesebb reakciók közepette Európa erős embere sértődötten közölte a parlamentben, hogy a svédeket senki nem fenyegeti (Orbán orosz fasiszta diktátor barátja az egész világot fenyegeti, csak nem elég erős hozzá, talán ezért fejleszti Orbán a magyar hadsereget). A Magyarországot semmivel meg nem sértő svédeket a magyar Házelnök (!) a legdurvább sértésekkel illette, a házi fideszes újságírók pedig az EU-ból is kizárnák a svédeket.

Ezek után jött derült égből a villámcsapás, hogy Erdogan kijelentette: a török parlament jóváhagyja Svédország NATO-csatlakozását, ha az Egyesült Államok átadja Törökországnak a régóta kért F-16-os vadászgépeket. Ez újabb tőr a Putyinnak ígéretet tett szuverén Orbán hátába, méghozzá ugyanoda. Ebből pedig az lesz, hogy a nagyfiúk megegyeznek egymással, a felcsúti pöcs pedig marad leforrázva a sértődöttségével, és ha nem akarja, hogy a csődbe vezetett fasiszta államát egy hónap alatt megbuktassák egyetlen nyilatkozatukkal az amerikaiak, gyorsan ő is megszavaz mindent...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.