2023. szeptember 4., hétfő

ORBÁN ZSÁKUTCÁBA VITTE AZ ORSZÁGOT, DE EGYSZER VÉGE LESZ, CSAK NEM TUDNI, MIKOR

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.09.04.


A Fidesz-elit akkor kapna észbe, ha a Fidesz-gyerekek a tadzsik és a kirgiz egyetemekre járnának, addig megy ez a sültbolond hazudozás – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kéri László szociológus, politológus, aki Petschnig Mária Zita közgazdásszal azt próbálta elmagyarázni, miért is hisz még mindig majdnem hárommillió magyar Orbánnak. Kéri László szerint van egy Magyarország, amely együtt él a gondokkal, és van egy politikailag megosztott Magyarország, amelynek egy része fixálódott a vezér által kitermelt ideológiákra, és onnan mindig megkapja a vígaszt, a bűnbakot, megkapja a képtelen hazudozást, mint most.


A hencegése, a vagánykodása kiirthatatlan, hogy őt a fél világ szereti, és összecsődíti Európa összes bukott politikusát – mutatott rá Kéri László, aki elmagyarázta, hogy Orbán Viktor külpolitikailag három éve légüres térbe került, és ez nem a háborúval kezdődött, hanem előbb, és láthatóan arra játszik – ami 2019-ben nem jött be –, hogy lesz egy nagy szélsőjobboldali eltolódás, és annak ő lesz a vezetője. „Ha lesz ilyen, nem ő lesz a vezető, és az a tábor az életben nem lesz egységes.”

A gazdasági képlet nehezen fordítható le a politika nyelvére

A gazdasági képlet elvileg magyarázható lenne, ha lenne normális média, ha lenne egy olyan közvetítő közeg, amely ezt a politikai életbe átfordítja, amit az emberek éreznek a maguk bőrén – mondta Kéri László, aki szerint nem tesz jót az ellenzék és a média azzal, hogy mindig öt-hat családra keni a gazdagodást, mert azt a látszatot kelti, hogy csak ők jártak jól. „Szembe kell nézni azzal, hogy minimum másfél millió ember – önmagához képest – jobban járt ezzel a tizenvalahány évvel, mert ez a piramidális továbbosztási rendszer, gazdaságtörténetileg példátlan. A forrás, amit az uniótól kaptunk, lecsorgott lassan a kistelepülésekre, ahol a polgármester a vállalkozóval tartja el a falut, nemcsak a közmunkásokat, hanem a templomrenoválástól kezdve az iskola kifestéséig mindent. A háromezer lélekszámú alatti településeken mindenki ismeri egymást, és itt 90 százalékos a Fidesz, nem is tudnak másról.”...


A Klikk TV műsorát itt nézhetik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.