2023. szeptember 18., hétfő

TRUMP „KOGNITÍV FOGYATÉKOSNAK” NEVEZTE BIDENT, AKIT ÖSSZEKEVERT OBAMÁVAL, MAJD AZT MONDTA, HOGY BIDEN A „II. VILÁGHÁBORÚBA” VEZET MINKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.09.17.


Trump beszédet mondott Washingtonban a republikánus pártot támogató korrupt vallási vezetők előtt a Pray Vote Stand Summit nevű rendezvényen. Az amerikai sajtó híradásai szerint Trump beszéde zavaros és kaotikus volt, amin még a súgógép sem segített. A beszéd egy pontján a szokásos vádaskodásai között (Biden korrupt és Amerika történetének legrosszabb elnöke), azt állította, hogy Biden „kognitív fogyatékos”, aki miatt „nagyon gyorsan a II. világháborúban lennénk, ha erre az emberre támaszkodnánk”.

Lehetne ez nyelvbotlás is, de a beszéd tele volt hasonlóan furcsa részekkel. Trump olyan hatást keltett, hogy Bident összetévesztette Obamával, és arról beszélt, hogy Obama indul ellene 2024-ben a választáson, aki ellen vezet a közvéleménykutatásokban. Még azt is mondta, hogy 2016-ban legyőzte Obamát, aztán helyesbített, hogy Hillary Clinton volt az ellenfele. Trump azt is mondta, hogy Biden újraválasztása esetén „soha nem lesz háború, ha ez megtörténik”. Majd úgy korrigált, hogy soha nem lesz ilyen háború, eltöröl mindent, ami van, mindenkit, minden országot el fog törölni.

Az amerikai sajtó úgy értékelte a beszédet, hogy az felveti Trump alkalmasságának kérdését. A 80 éves Bidennel szemben a legfőbb aggodalom az életkora. A republikánusok arra játszanak, hogy Biden a kora miatt nem beszámítható és az értelmi képességei hanyatlottak. Erre utalt Trump, amikor azt állította, hogy Biden „kognitív fogyatékos”, de a mostani a kommentárok emlékeztetnek arra, hogy Trump csak három évvel fiatalabb, mint Biden, és a washingtoni beszéde alapján rosszabb kognitív állapotban lehet, mint Biden. Azon túl, hogy önmagában is egy szörnyeteg.

Trump korábban sem az eszéről volt híres, de ezek a tévedései kivételesen nem az értelmi képességeiről, hanem mentális, kognitív állapotának rohamos hanyatlásáról szólnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.