2023. szeptember 20., szerda

VÁRHEGYI ÉVA: NAGYON SOKBA KERÜL NEKÜNK, HOGY ORBÁN STABILAN TARTHASSA A BANKRENDSZERT

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2023.09.20.


Még van mit elfoglalni, még zajlik az a nyomulás, amivel az OTP Bank versenytársa akar lenni, még messze van a korábban kimondott cél, hogy a bankrendszer urává váljon Orbán Viktor – mondta a Klikk TV Tíz című műsorában Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa, aki nem gondolja, hogy öt-tíz éven belül ez meg tud valósulni, de ami a leginkább szúrja a szemet, az, hogy a Magyar Bankholding Orbán felügyelete, barátai, rokonai érdekeltségeinek kezében van. A közgazdász, aki „A Bankrendszer elfoglalása – Hogyan állítja szolgálatába a bankokat a politikai hatalom” címmel könyvet írt a témában, elmondta, Orbán Viktor 2009-ben, az ismert kötcsei beszédében már célzott arra, hogy el kell foglalni a stratégiai ágazatokat, a bankszektort is.

Várhegyi Éva szerint sok mindenről nem tudunk, és amiről igen, azt is csak azért, mert nem halt ki teljesen az oknyomozó újságírás. A közgazdász szerint pont a Spéder-ügy, de már Simicska bukása is azt mutatta, hogy a zsákmányszerzés a legfőbb politikai hatalom kedvére van, és az ő érdekeit szolgálja. „Addig minden módszer megengedett, hiszen a kétharmados parlamenti többséggel semmi sem akadályozza őket, hogy olyan törvényeket hozzanak, amelyekkel utána már törvényszerűen hajthatnak végre akciókat, amelyek jogállamban nem működhetnének.”

A szakember szerint talán, amikor Simicska elkezdett önállósulni, akkor fordulhatott meg Orbán Viktor fejében, nem szabad, hogy a politikai, gazdasági vagy médiahatalom egy kézben összpontosuljon, mert az az ő hatalmának is akadálya lehet...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.