2023. október 31., kedd

A 444-EN NINCS HALLOWEEN. REGGELI HÍRLEVÉL VAN - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.10.31.Jó reggelt ebben a rossz időben!...

Ez itt újra a 444 reggeli hírlevele, benne az elmúlt nap fontosabb híreivel. 
De előtte itt van négy kiemelt cikk a címlapról:

ORBÁNIZMUS

Kósa Lajos és Bayer Zsolt közösen aggódik Izraelért, mert a végén még ide menekül az ott élő több százezer, magyar felmenővel rendelkező ember: a Fidesz alelnöke egy lélegzetvételnyi idő alatt jutott el a szerb határtól odáig, hogy a Hamász fegyveresei zsidókat öltek, Európában meg Palesztináért tüntettek.

Dinókkal keretezett történelmi távlatokban védte meg Főtaxi-tulaj Nagy Elek, Orbán első oligarchája a Mészáros Lőrinceket egy újabb feledhetetlen Index-interjúban.

Az ellenzéki és KDNP-s képviselők havi 25 milliót költenek irodára, a Fidesz központosította az irodabérlést: a kormánypárti frakció havi 145 milliót kaphat, vezető MSZP-sek nevén négy-öt iroda van.

Ungár Péter szerint Gyurcsány Ferenc Mózes, akinek az útja az ígéret földjéig tart, de oda már nem léphet be.

Főpolgármester lenne a szegedi politika zűrzavaros figurája, Szabó Bálint, aki legutóbb Kötcsén fideszeseknek szólogatott be.

Csányiéról Mészáros Lőrinc bankjára váltott Békéscsaba, aminek a független polgármestere a képviselők nélkül döntött erről.

- Sikerült eladni a jachtot, ami Mészáros Lőrincnek nem kellett.

- Donald Trump úgy tudja, hazánk Oroszországgal határos.

- Novák Katalin hivatala szerint az államfő nem mondta, hogy kétmillió ukránt fogadott be Magyarország, pedig az MTI így idézte a köztársasági elnököt.

- Szijjártó a legszűkebb körben, feleségével, két fiával és Dzsudzsák Balázzsal ünnepelte a születésnapját.

GAZDASÁG

Leeresztik a Pátkai-víztározót, de ez a Velencei-tó drámáján aligha segít: a tározó vizének minősége olyan rossz, hogy valószínűleg csak a Dunába merik beleereszteni, a vízügy a tározó megkerülésével biztosítaná a Velencei-tó utánpótlását, de a terv nem tetszik Pátkának, ami elveszít 1 millió m3 vizet, és még rehabilitációra sem kapott ígéretet.

A budapesti fejlesztések volt kormánybiztosa „tartalmilag egyet tud érteni” a budapesti fejlesztések kormányzati leállításával, de szerinte ez nem büntetés, Lázár Jánosnak pedig Fürjes Balázs azt üzente a szívéhez közelálló városmajori beruházás elkaszálása miatt, hogy a politikában nincs soha.

Lázárék szeretnék, ha a MÁV működése inkább hasonlítana a piaci működéshez, mint az állami struktúrához: Tóth Bertalan MSZP-s politikus szerint elismerésre méltó az őszinteség, ahogy az Orbán-kormánnyal kritikus hangot ütött meg Lázár minisztériuma.

Egy kínai akkumulátorgyár üzemi étkezdéjének mintájára alakították ki Budapest legjobb új ebédelőhelyét az Újlipótvárosban – Szily László étteremkritikája a 101 Tigrisről.

Így néz ki 12 ezer bontatlanul raktárban tárolt lélegeztetőgép, amit 300 milliárdért vettek és havi 82,5 millióért tárolnak.


- Egy Eb-cím, ami a legjobb helyre ment: magyar győzelem gázszerelésben.


HÁBORÚ

Gázaváros bekerítését készítheti elő az izraeli hadsereg: már Gázavárostól délre is feltűntek izraeli tankok, a szárazföldi offenzíva megindítása óta még nem jártak ilyen mélyen izraeli csapatok a Gázai övezetben.

Egy Hamász által kiadott videón három izraeli túsz hibáztatja Netanjahut, aki szerint a felvétel propaganda, a Hamász pszichológiai hadviselésének újabb brutális eszköze.KÜLFÖLD

Az USA „az eddigi legerősebb globális fellépést” ígéri az AI szabályozásában, világszintű szabványokat akarnak a mesterséges intelligenciára.

Náci köszönés miatt csuknák le az AfD politikusát, mielőtt elfoglalhatná a helyét a bajor parlamentben: a 22 éves férfi tagja egy diákszövetségnek, melynek irodáiban a rendőrség többször is razziázott.

A francia woke-ok és progresszívok elkezdtek pontokat írni a szavak közepébe, hogy semleges helyzetben ne a hímnemű alakot kelljen használni, pedig a francia írásbeliség kialakulása óta ez volt a szabály. Macron betiltással reagálna.
SPORT

Messi megkapta az utolsó, nyolcadik Aranylabdáját is.

A marseille-i szurkolók úgy szétverték a Lyon csapatának buszát, hogy megsérült az edző, és el is maradt a rangadó. Fabio Grosso majdnem megvakult.

Zsiga Melinda állami gondozottként három családnál nőtt fel, hányattatott sorsa ellenére kick-boxban kétszeres vb-bronzérmes lett, most a TASZ Szabad-díját is elnyerte: elmesélte, felnőttként mit okoztak neki a gyerekkori traumái, és miért akar állandóan versenyezni.

- A FIFA 3 évre eltiltotta a Spanyol Labdarúgó-szövetség kéretlen csókokba belebukott elnökét.

KÉRDÉSEK

Mit kezd a rendszer Azahriah-val? Magyarország hány százaléka megy a Puskásba? Na és hogy kezeli ezt a Nagybetűs Popszakma? Videórészlet a legutóbbi Borízű hangból.

Még mindig nem tudni, mi okozta Matthew Perry halálát: eredménytelen volt a boncolás, toxikológiai vizsgálatra van szükség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.