2023. október 2., hétfő

A BAYER ZSOLT FELESÉGE ÁLTAL VEZETETT VÉRELLÁTÓ SZOLGÁLAT MILLIÁRDOKÉRT VETT PCR-TESZTEKET BAYERNÉ ISMERŐSEINEK CÉGÉTŐL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2023.10.02.


Felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat, így szerződtek 18,2 milliárd forintért „SARS-CoV-2 vizsgálatokhoz szükséges tesztek, tesztelés és mintavételhez, mintakezeléshez szükséges eszközök és szolgáltatások beszerzésére” a járvány idején – ez derült ki a K-Monitor által a Belügyminisztériumtól kiperelt adatokból. Az Átlátszó most közadatigénylésben kérte a szerződést, amire az OVSZ igazgatója, Bayerné Dr. Matusovits Andrea 30 nap elteltével azt mondta: mivel az „kétséget kizáróan nem azonosítható be”, nem tudják kiadni. De segítettünk, hogy megtalálják.


„Felek rögzítik, hogy a COVID-19 járvány okán az országos SARS-CoV-2 PCR-tesztelési kapacitás fenntartására van szükség. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága jóváhagyásával, az Országos Tisztifőorvos – a kapacitás fenntartása érdekében – e feladatra Vevőt jelölte ki.” – az idézet a Bayerné Dr. Matusovits Andrea vezette Országos Vérellátó Szolgálat és a vele szerződő Vascular Venture Kft. közötti szerződésből származik. A megállapodást 2021 áprilisában kötötték, a vásárlást az Operatív Törzs mentesítette a közbeszerzés alól.

„Az első időszakban a zárások, az elszigetelés önmagában képes volt a járványt eltüntetni két-három hónapra, míg a második hullám formájában vissza nem jött szeptemberben. Ez azonban nem ilyen vírus. Ezt le kell győzni. Tehát ezt egy szuronyhegyre kell tűzni, át kell lőni a tüdejét, szóval ezt meg kell semmisíteni. És az izolálás, a bezárkózás, az elzárás csak lassítani tudja a terjedését. Ez egy ilyen jól képzett vírus. És megsemmisíteni csak vakcinával lehet. Tehát egy éve élünk háborús állapotok között.” – miközben Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adta elő a pénteki beszédét, az Átló Koronamonitorja több mint 11 ezer kórházi ápoltat jegyzett, közülük 1364-en voltak lélegeztetőgépen. Csúcson volt a koronavírus.

Az Országos Vérellátó Szolgálatnál (OVSZ) pedig ugyanezen a napon, 2021. április 9-én szerződést írtak alá PCR-tesztekre – az Operatív Törzs és a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium tudtával. Az OVSZ vezetője Bayerné Dr. Matusovits Andrea, akinek férje a durva stílusáról elhíresült kormánypárti publicista, Bayer Zsolt.

Amiről szó lesz a cikkben:

- ki bízta meg a Vérellátót, hogy PCR-tesztre keressen partnert

- kinek a PCR-tesztjeit elemezte a nyertes

- egyáltalán, mit ér a PCR-teszt

- milyen viszony van Bayer Zsolt felesége és a nyertes cég között

- ki vett fel 9 milliárdos osztalékot az állami biznisz után

Ez a 18,2 milliárdos tétel része annak a 722 milliárd forintnak, amit a koronavírus-járvány alatt a kormány közbeszerzés nélkül költött el. A szerződéslistához a K-Monitor hosszas pereskedés után jutott hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.