2023. október 16., hétfő

KATONA TAMÁS: KIZÁRT A STATISZTIKAI ADATOK HAMISÍTÁSA, DE ÉRZÉKELHETŐ BIZONYOS NYOMÁS

KLIKK TV / TÍZ
Műsorvezető: BOLGÁR GYÖRGY
2023.10.15.


Adott esetben gyakorolnak nyomást a hivatalra, ennek vannak jelei, de nem gondolom, hogy ilyen direkt elbocsátás lenne – mondta a Klikk TV Tíz című műsorában Katona Tamás közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke, korábbi pénzügyi államtitkár arról, hogy felröppent a hír, hogy váratlanul távozott a Központi Statisztikai Hivataltól a nemzeti számlák főosztályának vezetője, mert a kedvezőtlen GDP-adat nem tetszett a kormánynak. 
Hozzátette, az tény, hogy a hivatalnak új elnöke van, aki felmentette a korábbi elnökhelyetteseket és három újat nevezett ki, egy foglalkozik a teljes statisztikai szervezettel, van egy kommunikációs elnökhelyettes, aki a Rogán-féle minisztériumból jött és láthatóan változott a statisztikai adatközlések stílusa, a harmadik pedig gazdasági-jogi ügyekkel foglalkozik. 

Hozzátette, kizártnak tartja az adatok hamisítását. 

Az egyetemi tanár az infláció és a magyar gazdaság helyzetét elemezve megjegyezte, nem kell kidobni minden közgazdaságtani és gazdaságpolitikai tankönyvet, mert azokban vannak tudományos alapok. Matolcsy György szerinte rájött arra, hogy tévedett, súlyosan hibázott sok mindenben, ő a növekedéspárti gazdaságpolitikának volt a mintaképe. „Nem véletlen mondta Orbán, hogy ő a jobbkeze, de most Orbán rájött arra, hogy nagy baj van és balkezes lett, ahol ott van Nagy Márton.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.