2023. november 2., csütörtök

SENKI NEM ÉRT SEMMIT - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.11.02.


Jó reggelt, szép napot minden élőnek és holtnak! Mivel szerdán szabin volt a napindító hírlevél, ezért most hétvégéset játszunk, vagyis az elmúlt két nap anyagaiból válogatok.

Halottak appja

Egy jezsuita pappal és egy evangélikus lelkésszel vitázott az ALS betegségben szenvedő Karsai Dániel az eutanáziáról. Karsai szerint az eutanázia nem Isten ellen való bűn, de a jezsuita pap szerint, ha elfogadják a megengedő jogszabályt, ,,nagymamák mennek majd a levesbe".

Ki örökli az emailjeimet, ha meghalok? - teszi fel a kérdést a Qubit. Bár egyre több nyomot hagyunk magunk után a digitális térben, kevesen gondolkodnak el azon, hogy mi történjen digitális hagyatékukkal.

Pesterzsébeten elmaradt a csoda a halottak napján. Az ESMTK a Fehérvár után az MTK skalpját már nem tudta megszerezni. Tóth-Szenesi Attila újabb helyszíni riportja.

A Rogánék és a maradék

Rogán Antal minisztériumában kötött ki a propagandatörténeti riportot készítő Kunfalvi Nóra, és a Rogán Antal-féle lakáslottós cégé lehet a raktár, ahol a 12 ezer bontatlan lélegeztetőgépet tárolják.

Rényi Pál Dániel, a NER belső világának értő krónikása Kocsis Máté forradalmi hazasunnyogását szimbólumként értelmezi. Többeket kaptak már nyílt hazugságon az elmúlt 13 év alatt, de ennyire nyamvadt lebukást, mint amit a frakcióvezető mutatott be múlt héten, eddig keveset láttunk. (Pro tipp: az utolsó előtt bekezdést kétszer elolvasni, annyira jó.)

Bombázás és pogrom

Izrael elismerte a dzsabáliai menekülttábor bombázását, aminek palesztin források szerint több mint 50 áldozata van. A Hamász egyik vezetője azt mondta, megismételnék az október 7-i terrortámadásokat. Szijjártó megerősítette, hogy van egy ötödik magyar túsz is Gázában.

1000 mérfölddel odébb: a dagesztáni antiszemita hajtóvadászat sokkolta a Kreml urait. Az ukrajnai háború árnyékában rettentő fontos a putyini rezsim számára, hogy az Észak-Kaukázus békésnek tűnjön, ezt az „idilli” képet bolygatták meg a hét végi zavargások. A helyzet konszolidálódni látszik, ám a dagesztáni zsidók így sem érzik magukat biztonságban.

Szórakozunk, szórakozunk?

Budapestről közel négy óra a vonatút Glsch szülőfalujáig. A Slow Village rappere Zúgó című első szólólemezében szorongásról, bolyhos pulóverekről, leterített pokrócokról és a hátizsákban hordott otthonról rappel.

Hogy Tóth Gabi miről énekel, azt Diószegi-Horváth Nóra iparkodott megérteni, de szinte teljes kurdarcot vallott.

Ahogy az a rendőr is, aki a bulinegyedben egy magyarul nem beszélő társasággal osztotta meg tervét, miszerint megszurkálná őket.

Az infláció öl

Az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa megvizsgálta a szándékos, befejezett emberöléseket a hatvanas évektől 2021-ig. Így jutott arra a következtetésre, hogy az alkoholfogyasztás mellett a gazdasági problémákat megjelenítő infláció növelheti az emberölések számát.

Ceci n'est pas une indigène

Nem őslakos a leghíresebb kanadai őslakos: kiderült, hogy az énekesnőként és aktivistaként is sztár Buffy Sainte-Marie egy cseppet sem piapot, hanem angol és olasz. De a piapot álláspont szerint nem ez a lényeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.