2024. január 30., kedd

EURÓPA NEM ENGEDI MEG, HOGY ORBÁN PUTYIN JAVÁRA ELDÖNTSE A HÁBORÚT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.01.29.


Orbán vagy enged, és lemond a vétóról, vagy az „erős ember” megint elmegy kávézni, ellenkező esetben az Európai Unió leállít minden uniós támogatást, ami nélkül a magyar gazdaság és pénzügyi egyensúly összeomlik. Ez a megoldás körvonalazódik a hírek szerint. Ha Orbán vétóz, megvonják tőle az összes uniós pénzt, és Orbán puskája fordítva sül el.

Európa biztonsága a tét, mert Ukrajna az uniós pénz nélkül elveszíti a háborút, s Európa az oroszokkal közvetlenül találja szemben magát. Orbán Európát veszélyezteti, ha megvétózza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot. Ha Orbán elzárja Ukrajnát az uniós támogatástól, azzal eldönti a háborút az oroszok javára, és utat nyit Putyinnak Európába.

Orbánnak a vétóval kettős célja van: az egyik, hogy a háború az oroszok győzelmével és Ukrajna vereségével érjen véget. Ukrajna önálló államisága szűnjön meg, és megnyiljon az út Kárpátalja visszacsatolása előtt. Emellett azt reméli, hogy az oroszok fenyegetésével Európában megbuknak a liberális demokratikus jogállamok, s a szélsőjobb kerül hatalomra.

Orbán kalandorpolitikájába belefér akár egy világháború is, amely megszünteti a liberális világrendet. Ebbe a tervbe bekalkulálják Trump győzelmét is Amerikában, amivel a NATO elveszíti a legerősebb katonai erejét. Nem véletlen, hogy Európa megkezdte a felkészülést önmaga megvédésére. Ezért a „békepárti” Orbán egy világháborút is kockáztat.

Megjegyezzük, hogy a kép világos: Putyin két ügynöke, Orbán és Trump Európában és Amerikában próbálja blokkolni Ukrajna támogatását, hogy az ukrán ellenállás megszűnjön. Amerikában Trump irányítja a kongresszusi republikánusokat, akik szintén akadályozzák az Ukrajnának szánt támogatás elfogadását.

A másik cél, hogy a vétó fegyverével megakadályozza az uniós pénzek visszatartását, és a jogállamiság kikényszerítését. Ez nyilvánvalóan zsarolás, ahogy zsarolással szerezte meg a befagyasztott pénzek egy részét is decemberben, nem az igazságügyi rendszer jogállamivá tételével. Az ukránoknak szánt pénz vétójával a maradék pénzt akarja megkapni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.