2024. január 6., szombat

HIÁBA ÉLNEK ROSSZABBUL, A NYUGDÍJASOK TÖBBSÉGÉNEK ORBÁN MÉG MA IS A JÓ SÁMÁN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.01.06.


Nem csak a nyugdíjasokra igaz, hogy a saját tapasztalatuk ellenére is feltétlen hívei Orbánnak, általában véve, az alacsony jövedelműekre, az alacsonyabb képzettségűekre, a falusiakra is ez jellemző. Ezzel magyarázza Katona Tamás, hogy a Fidesz mára vallássá vált, Orbánt pedig sámánként tisztelik és követik, „s ez egy ideig érvényre jut, függetlenül a jövedelmi viszonyoktól”. A Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának szakértője szerint nem tudni, ez meddig marad így, s azt sem, hogy ennek fényében reménytelen-e bízni Orbán leváltásában. „Nem tudjuk ugyanis, hogy határozott ellenzéki politikával ellen lehet-e tartani Orbánnak, hiszen eddig senki sem mutatott fel alternatívát a felvilágosultabbak, az értelmiségiek, a nagyvárosi középosztályok számára” – véli.


Rövidebb-hosszabb videóriportok sora, számtalan cikk és elemzés tanúskodik arról, hogy hiába élnek egyre rosszabbul a nyugdíjasok – pontosabban a nyugdíjasok túlnyomó többsége –, hiába küszködnek a napi megélhetéssel, mégis rendre a Fideszre szavaznak, mégpedig elsősorban Orbán Viktor személye miatt. Orbán persze maga is tesz a nyugdíjasok „csábításáért”, propagandagépezetének egyik legfontosabb – tegyük hozzá, állandó – célpontjai a nyugdíjasok. Nem véletlenül, hiszen – ahogy a minap megírtuk – durván 1,3 millió hatvanévesnél idősebb magyar – mondjuk úgy, nyugdíjas – szavazott 2022-ben a Fideszre. Ez a korosztály teszi ki a választásra jogosultak majdnem harmadát.

Ha esik, ha fúj, ők a Fideszre szavaznak. És ebben az sem befolyásolja őket, hogy folyamatosan romlik az életszínvonaluk, egyre komolyabb nehézségekkel küszködnek az értékét folyamatosan veszítő nyugdíjuk, a romló egészségügyi ellátás és az előttük bezáródó kapuk miatt. Mindezek dacára, mégis miért bíznak a nyugdíjasok a kormányban? Katona Tamást kérdeztük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.