2024. január 30., kedd

KAMPÁNYÜZEMMÓDBA KAPCSOLT VITÉZY DÁVID, PEDIG ÁLLÍTJA, MÉG NEM BIZTOS A FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLTI INDULÁSA

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2024.01.30.


Az elmúlt hetek egyik legtöbbször feltett kérdése volt, hogy Vitézy Dávid vajon elindul-e főpolgármester-jelöltként a júniusi önkormányzati választáson. November óta minden interjúban azt mondja, hogy bár sokan győzködik, még nem döntött, és időt kér. Decemberben azonban olyan médiaturnét indított, amilyenre keveseknek van lehetőségük ebben az országban. Múlt héten a kormánypárti Hír TV stúdiójából rohant át az ATV esti műsorába, három hét alatt több mint tucatnyi interjút adott különböző televíziós csatornákon, podcastműsorokban és online újságokban.

Mindemellett látványosan felpörgette a Facebook-oldalát is. Naponta osztja meg javaslatait, hogy szerinte a főváros vezetésének mit kellene másképp tennie. Megszólalt a Budapest-bérlet megszüntetéséről és a maxi-Dubajról, nyílt levélben szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy vonja vissza a január közepén bevezetett járatritkítást, és felajánlotta a szakmai segítségét is a főpolgármesternek.

Mindezt nehéz nem úgy értelmezni, mint hogy a nyilvánosságban még kéreti ugyan magát Vitézy, valójában azonban már megkezdte a választási kampányát.

Az LMP hetekkel ezelőtt jelezte, hogy támogatná az indulását, Tarlós István pedig olyan pletykát is hallott, hogy a volt közlekedési államtitkárt közösen jelölné a Fidesz és egy ellenzéki párt. A Válasz Online cikke szerint a volt fideszes főpolgármester nyilatkozata az egyik oka annak, hogy Vitézy Dávid még nem jelentette be indulási szándékát. A lap úgy értesült: a bejelentéssel meg akarják várni, hogy a Fidesz megnevezze a saját jelöltjét.

Vitézy Dávid a Telexnek ugyanakkor állította, az aktívabb közéleti megjelenése nem a választási kampány része, és semmi köze ahhoz, hogy a főpolgármester-jelölti indulását mérlegeli. Ez még csak nem is példátlan szerinte – 2008-ban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) aktivistájaként a mostaninál is sokkal többször szólalt meg, amikor Demszky Gábor és Hagyó Miklós elkezdték ritkítani a járatokat Budapesten, de 2016-ban is legalább ugyanilyen sokat nyilatkozott a médiában, amikor Tarlós István és Dabóczi Kálmán nekilátott a járatritkításnak.

„Nem érzem úgy, hogy bármit másképpen csinálnék, mint ahogy nyolc vagy tizenhat évvel ezelőtt ugyanilyen helyzetben.

Ha a városvezetés nem akarja, hogy kampánytéma legyen a járatritkítás, akkor egyrészt nem kellett volna bevezetni, másrészt ha már ez megtörtént, mihamarabb vissza kéne vonni. Utána egy szót se fogok szólni többet az ügyben” – mondta egy nappal azelőtt, hogy Karácsony Gergely múlt pénteken arra kérte a BKK vezetését, vonják vissza a járatritkítást...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.