2024. február 17., szombat

EZ LEGYEN AZ UTOLSÓ MEGHUNYÁSZKODÓ TÜNTETÉS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.17.


Az Orbánnal kollaboráló ellenzék olyan mértékben elszoktatott mindenkit attól, hogy bármit lehet tenni Magyarországon, hogy mindenki boldog, ha kimegy 50 ezer ember, még akkor is, ha nem csinál semmit. De ennek olyan demoralizáló hatása van, hogy jól gondolja meg, aki tüntetést szervez, s ha nincs benne elég bátorság, akkor inkább maradjon csendben.


Mindezt annak tudatában mondjuk, hogy a Hősök terén tartott celebtüntetésről mindenki tudta, hogy elsősorban a gyerekekért van. Mi valóban fontosnak tartjuk a kiszolgáltatottak és védtelenek helyzetét, hogy értük szót emeljenek, de egy idő után el kell jutni az óvodás, infantilis megközelítéstől a lényeghez, hogy ez nem szakmai, hanem politikai kérdés.

Tudomásul kell venni, hogy akik szakmai követeléssel állnak elő, és azt játsszák el, mintha erre a romlott, szemét, ocsmány bandára bármivel hatni lehetne, nem látják a valóságot, azokat ezek a görények kiröhögik. Az Orbán-rendszeren belül nincs esély változásra, ezeket nem érdekli semmi a pénzen és a hatalmon kívül. Csak az erőből értenek, s menniük kell.

Ha bárki változást akar, annak az Orbán-rendszert kell megdönteni. Megértjük, ha celebek nem akarnak forradalmárok lenni, hanem csak gyerekekért szót emelni, de a hülyeségnek van határa. Amikor a köztársaság elnöke védi a pedofilokat, emiatt le kell mondania, akkor egy tüntetés első szónoka, Osváth Zsolt nem hűthet le mindenkit, vagy menjen a picsába.

Osváth eltévedt, és aki mikrofont adott a kezébe, az nem tudja, mi egy tüntetés. Osváth első felszólalóként azt mondta: „Ha azt hiszitek, hogy a kormányt jöttem megdönteni, akkor csalódni fogtok.” Itt kellett volna ledobni a színpadról, mert senki nem gondolta, hogy bárki kormányt fog itt dönteni, de ez a felütés arculcsapása azoknak, akik kimentek.

Egy tüntetés nem a gyermekvédelmisek szakmai konferenciája, hanem egy tiltakozás. Ha lemondásra kényszerül a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter, akkor már nem lehet olyan tüntetést tartani, amely nem mond ezekről semmit. Lehet világítani a kibaszott telefonokkal, lehet elérzékenyülve nótázni, de akkor ez a mocsok banda eltapos mindent.

Fontos volt megmutatni Orbánnak, hogy nem tehet meg akármit, és nem ültetheti vissza a ringyót a köztársasági elnöki székbe, amit már elkezdett előkészíteni a propaganda. De ha 50 ezer ember nem mutat erőt, határozottságot, elszántságot, akkor az nem visszatartja, hanem bátorítja Orbán fasiszta rendszerét. Tüntetés nem nyugtathatja meg a zsarnokot.

Hangsúlyozzuk, hogy tisztában vagyunk ennek a tüntetésnek a jellegével, tudjuk, hogy a szervezők mire vállalkoztak, s nem is várunk ennél többet. De a gyávaságnak van határa, a meghunyászkodásnak vannak morális korlátai, a smúzolás és a véres foirradalom között is vannak átmenetek. Ilyen helyzetben a tiltakozásnak szólnia kell, különben kontraproduktív.

Nevetséges és felháborító, ha egy ilyen helyzetben egy tüntetés nem okoz katarzist, csak a zsarnoknak. Ha csalódottan kell távozniuk azoknak, akiket összehívtak, akkor becsapták őket. Ha ez az Osváth nevű ember tudja, hogy csalódást fog okozni a simlis gyávaságával, miért áll a színpadra? Ez nem vicc, ez nem játék. Még egyszer mondjuk: menjen a picsába.

Vegye tudomásul mindenki, hogy Magyarországon fasiszta diktatúra van. A rendszerből következik, hogy már pedofil bűnözők védelmezőinek adnak kegyelmet. A gyerekek elleni erőszak más formában megjelenik a felnőttekkel szemben is, az egész országot abuzálja ez a rohadék banda. A szépelgést be kellene fejezni, mert az a bántalmazókat segíti.

Megint volt egy fontos ügy, amely leleplezte Orbán mocsok rendszerének működését. Aztán valakik szerveztek egy tüntetést, s nem fogták fel a helyzet lényegét és a felelősségüket. A felhívásukra kivonult 50 ezer ember, akik nem képzelték, hogy megdöntik Orbánt, pedig az lenne az elvárható minimum, de legalább hallgattak volna egészséges beszédeket.

Olyan demonstrációra lett volna szükség, amely továbbviszi az elégedetlenséget, és nem kioltja. Kiment 50 ezer ember, ami után Orbán nem reszketett, hanem megnyugodott. Ez a teljesítmény súlyos kérdéseket vet fel, kinek szabad az elégedetlenség élére állni, ki vállalja a felelősséget arra, hogy utcára hív 50 ezer embert, és nem elégíti ki őket.

Elég a nyálas szépelgésből, hogy nem akarjuk ezt a büdös fasiszta rendszert megdönteni, mert meg akarjuk. Tudjuk, hogy itt nem szakmai kérdésekről van szó, s ezeket semmi nem érdekli. Ez legyen az utolsó meghunyászkodó, simlis tüntetés, mert ezekre semmi szükség. Aki nem képes felfogni a tétet, az ne éljen vissza az emberekkel, ne szervezzen tüntetést.

Mindent elmond a szervezők felelőtlenségéről, hogy diktatúrában olyan tiltakozást szervez néhány ember, amelynek intenzitása, ereje és hatása nem éri el egy vidéki gazdatüntetés színvonalát. Senki nem várt többet, csak annyit, hogy beszéljenek egyenesen, őszintén és nyíltan, de erre is képtelenek voltak. Ehhez képest Pankotai Lili egy felüdülés.

Ha egy ügy eljut valahova, a rá épülő tüntetés nem lehet visszalépés ahhoz képest. Senki nem kérte, hogy vegyék el a kedvét mindentől, hogy megint beleszarjon az egészbe. Ez a helyzet nem aról szól, hogy bárki az eszét játssza, fontoskodjon, hanem ha nem kész arra, hogy élére álljon és előre vigyen egy ügyet, akkor kussoljon. Ne csapjon be senkit.

Ütni kell tovább a vasat. Ezek most lebuktak, felfeslett a mocsok rendszerük. Az emberek megértettek és felismertek valamit, hogy veszélyben vannak. Nem lehet emberek életével játszani, s aki nem kész arra, hogy egy ügyet megértsen, előre vigyen, az ne fontoskodjon, hanem maradjon a seggén. Ne romolbolja le az emberek hitét.

Mit tisztelnek egy fasiszta diktátorban, aki egy tömeggyilkos kiszolgálója, aki pedofilokat védelmező bűnözőket enged szabadon, miközben a politikai ellenfeleit a pedofíliával hozza összefüggésbe? Mi tisztelni való van a puccsistán, aki felszámolta az alkotmányos rendet, kisajátította, elrabolja és kifosztja az országot, az orosz katonai titkosszolgálat ügynöke?

Nem szabad megengedni, hogy ez a tüntetés leromboljon mindent, Orbán visszavegye az események irányítását. A sajtónak és az ellenzéki pártoknak menniük kell tovább, keresni a felelősöket, követelni a távozásokat, megmutatni az ügy minden részletét. Szabadságharc zajlik egy olyan országban, amelyben a nép egy része még a propaganda igézete alatt van.

Egy tiltakozás dübörög, a tiltakozók ordítanak, a zsarnokok rettegnek. Ez a szereposztás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.