2024. február 11., vasárnap

MAGYAR PÉTER, AKI KICSEKKOLT A NER-BŐL, ÉS RÁTÁMADT ROGÁN ANTALRA

TELEX
Szerzők: JOÓB SÁNDOR, NAGY BÁLINT
2024.02.11.


Novák Katalin és Varga Judit lemondása, közéletből való kivonulása mellett a szombati nap meglepő fejleménye volt Magyar Péter, Varga Judit volt férjének jelentkezése. Magyar nem sokkal a lemondások bejelentése után tett ki a Facebook-oldalán egy posztot, amelyben lemondott minden állami cégben betöltött megbízatásáról, kicsekkolt a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, eközben keményen beolvasott Rogán Antalnak és az oligarcháknak.

Magyar már néhány nappal ezelőtt kirakta a Facebook-oldalára Ferenc pápa Úrangyala imája egy részletét, sőt az oldala címébe is odaírta: Ne féljetek! Az imádság (és Jézusnak a tanítványokhoz intézett bibliai mondása) egyébként így folytatódik: „álljatok készen”, azaz maradjatok ébren, ne legyetek passzívak, cselekedjetek. De pár napja még Skrabski Fruzsina elnöki tanácsadó posztja alá is odaírta, hogy „nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni.”

Magyar Péter szombati Facebook-bejegyzésének lényege, hogy ő is hitt a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban, de most azt látja, hogy mindez csak „politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.” Felelősként egyértelműen utal Rogán Antalra, az oligarchákra és néhány befolyásos családra, akik uralják Magyarországot:

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.”

Befolyásos család, befolyásos barát

Magyar eddig kétségtelenül maga is a rendszer kedvezményezettje volt. Minden bizonnyal képzettségének, eddigi munkájának és persze kapcsolatainak is szerepe volt abban, hogy bekerült a Magyar Közút Zrt. igazgatóságába, illetve az MFB, a Magyar Fejlesztési Bank felügyelőbizottsági tagja volt. Emellett az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nél befektetési tanácsadóként dolgozott. Ezekről a jól fizető megbízatásoktól mondott most le.

Magyar Péter családjában több híres és befolyásos felmenőt találunk. Nagyanyja Mádl Teréz, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök testvére. Szintén érdekes, hogy nagyapja a régi Magyar Televízió Jogi esetek című műsorából az egész ország által megismert és megkedvelt Erőss Pál, a Legfelsőbb Bíróság egykori bírája volt. Magyar Péter édesanyja Erőss Monika, aki korábban a Kúria főtitkára volt, 2020 áprilisától pedig az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese.

Információink szerint Magyar Péter még a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett jogi tanulmányai idején került jó kapcsolatba a szintén ott tanuló Gulyás Gergellyel. Úgy tudjuk, egy hamburgi tanulmányúton együtt is laktak, onnan a jó viszony.

Gulyás ismertette aztán össze Magyart 2005-ben egy jogászbulin a Miskolcra járó Varga Judittal. A találkozásról maga Varga Judit számolt be, amikor egy interjúban Magyar Péterrel közösen a kapcsolatukról is meséltek: „2005. április elsején egy jogászbuliban leült velem szemben egy srác barna zakóban – ő volt Péter. Egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak, beszélgetni kezdtünk, és pillanatok alatt kiderült, hogy azonos értékrend szerint képzeljük el az életünket.”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.