2024. február 11., vasárnap

NOVÁK KATALIN ÉS VARGA JUDIT TÜNETEK, A BETEGSÉG MAGA A RENDSZER

MAGYAR NARANCS
Szerző: FEKŐ ÁDÁM
2024.02.11.


Néha nagyon élesben láthatjuk, mi történik, ha egy országban egyetlen megkérdőjelezhetetlen hatalom köré építik ki a teljes működést. Ez most egy ilyen időszak.


Most, hogy hivatalosan is elbukott a nemzet sokáig egymással versengő két nagyasszonya, és nagyon, de tényleg csak nagyon kicsi ízelítőt kaphatunk belőle, mi történik egy olyan országban, ahol ismerik a politikai felelősséget, érdemes elmorfondírozni rajta, miről szól az a kegyelmi botrány, ami után köszönhetően újra teljes sausage party lett a Fidesz erős embereit gyűjtő klubban egy ideig (Szentkirályi Alexandrát azért csak nem hívják meg). Novák Katalin és Varga Judit botránya ugyanis csak látszólag szólt a pedofíliáról, hiszen ez 2024-ben a jolly joker ügy, szemben az olyan nehezebben megfogható dolgokkal, mint a közszolgálat értelmezése, a közjogi méltóságok komolyan vehetősége, a fideszes mélyállam működése és úgy általában az ország irányításának teljes központosításának és egyszemélyivé válásának hatásai. Elvont téma, de ha pár naiv tanácsadónak, de még Varga Judit exférjének is feltűnt belőle valami szombaton, akkor talán másnak is fel fog.

Mivel értelmezhető magyarázatot persze továbbra sem kaptunk a két távozó közreműködésére K. Endre, híres bicskei pedofilsegítő elnöki kegyelmében, ezért sajnos már megint csak a jeleket tudjuk vizsgálni: ezek alapján ha csak nem gondoljuk, hogy Novák vagy Varga kifejezetten bagatell ügynek tartanák a legkiszolgáltatottabb körülmények közt élő gyerekek terrorizálását – márpedig ezt azért csak nem gondoljuk –, akkor az a legvalószínűbb magyarázat, hogy ezek az emberek csak úgy kaptak egy paksamétát valahonnan, amit aláírva tovább kell küldeni. Nyilván sok munkája volt mindkettőnek, hiszen aktív politikusi korukban valakinek tele kellett hánynia az internetet az influenszerre vett képekkel sütésről, New York-i kalandokról és hasonlókról, tehát érthető, ha ezekkel a döntésekkel nincs idő foglalkozni.

Ténylegesen valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogyan kapott kegyelmet K. Endre, az viszont nagyon sokat elmond az elmúlt 14 évben kialakult rendszerről, hogy mit vesz a magyar közeg természetesnek: azt, hogy a köztársasági elnök el sem olvassa az ilyen papírokat aláírás előtt, miközben nyilvánvalóan valamiféle fideszes lobbi lehet K. Endre kegyelme mögött, ami miatt egyáltalán eljuthatott a megfontolás fázisába az egész. Ha igaz, ha nem, ez a verzió az első, ami az emberek eszébe jut.

Valószínűleg még az ország nagyon kormánypárti részében sem vetődött fel komolyan az a gondolat, hogy tényleg Novák Katalin döntése lett volna akár a K. Endrénak adott kegyelem, akár a lemondás, akár tulajdonképpen bármi, amit köztársasági elnökként csinált...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.