2024. február 25., vasárnap

ORBÁN CSALÓDOTT A NŐKBEN, EGY SZÜRKE JOGÁSZ KERÜL A SÁNDOR PALOTÁBA

HETI EGYENLEG
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2024.02.24.


A leendő köztársasági elnök személye volt a fő téma a KlikkTV Heti Egyenleg című elemző műsorának első részében, amelyben Holoda Attila energetikai szakértő és Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélgetett Bánó Andrással.


Holoda Attila úgy vélte, hogy Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnöke autonómabb személyiség elődeinél, és jogászként várhatóan óvatosabb lesz. Döntéseinél jogilag mindent át fog gondolni és lojális ugyan a hatalom iránt, de nem egy ideológia vezérli, így közvetlen, egyenes utasítással nehezebb lesz irányítani. Orbán döntését jó húzásnak tartja, mert szerinte Sulyok szürke, jellegtelen figura, akiről az elmúlt időszakban nemigen lehetett sokat hallani.

Egészen más a véleménye Lengyel Lászlónak, aki szerint Sulyok az Alkotmánybírósági döntésekkel mindenben kiszolgálta az Orbán kormányt. Tűri, sőt támogatja a rendszert, szolgál egy nem legitim, nem jogszerű államrendet. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy az ő idejében tovább építették le a jogállamot, érvényben van három szükségállapot-törvény, és rendeleti úton kormányozzák az országot. Sulyok azt a rendszert támogatja, ami a 7. cikkely megfigyelése alá tartozik.

A műsorban elhangzott vélemény szerint Sulyok Tamást Orbán kiválasztotta középre, a mérsékelteknek, az Európai Parlamenti lista élére pedig ellentpontként Deutsch Tamást a „veszetteknek”. Deutsch a „verőember”, aki soha senkivel nem tud és nem fog megegyezni, a személyes sértegetés az élete, de a régi fideszes brancsból való, megbízható káder.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.