2024. február 29., csütörtök

ORBÁN POLITIKAI HATALMÁT A KORLÁTLAN KÖLTSÉGVETÉSŰ PROPAGANDA MŰKÖDTETI

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.02.29.


Orbán elképesztően gátlástalanul és cinikusan, bármilyen eszközt felhasználva bánik az ellenzéki politikai szereplőkkel. De nem ez működteti elsősorban a politikai hatalmát, hanem a korlátlan költségvetésű propaganda – mondja Horn Gábor, a Republikon Intézet vezetője. Szerinte megroppant a Fidesz belső rendszere, és az is látszik, hogy a magyar társadalom egy jelentős részének morális ügyekben van védelmi reakciója.


Orbán 2006-ban mondta a Parlamentben, hogy: „az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.” Mennyire vált be ez a módszer a Fidesznek?

Szerintem az ellenzék sarokba szorításának legfontosabb eszköze a korlátlan erőforrású propagandakampány, vagy hadjárat. A magyar kormány az elmúlt nyolc évben 1300 milliárd forintot herdált el propagandára, ami elképesztő összeg, döbbenetes szám. Orbán a 2006-os harmadik bukása után arra jött rá, hogy a propaganda az eszköz, a kommunikációt kell uralni, és akkor ő lesz helyzetben. Tulajdonképpen eszközként használja az ellenzéki politikai szereplőket is. A legtöbbet Gyurcsányra költ, súlyos, százmilliárdos költségvetése lehet annak, amit a Fidesz belefektetett, hogy ördögi figurává varázsolja. Hozzáteszem, ez Gyurcsány számára is hasznos, mert ettől válik a DK a legerősebb ellenzéki párttá, hiszen „az ellenségem ellensége a barátom”. Az Orbán-gyűlölőknek az Orbán által megépített ördög pedig nyilván a megoldás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.