2024. február 5., hétfő

ORBÁN SEMMIBE VESZI AMERIKÁT, KORMÁNYÜLÉST SZÍNLEL SOPRONBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.04.


Február 2-án adta ki az amerikai nagykövetség a közleményét „a magyar parlament 2024. február 5-i, hétfői rendkívüli üléséről”. Ebben azt írták: az Egyesült Államok üdvözli a február 5–re, hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülés bejelentését. Orbán Viktor miniszterelnök azt ígérte, hogy Magyarország “az első adandó alkalommal” cselekedni fog. A hétfői rendkívüli ülés lehetőséget biztosít erre.

Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok kormánya február 2-án szólította fel Orbánt arra, hogy a febrár 5-i rendkívüli parlamenti ülésen szavaztassa meg a svéd NATO-csatlakozást. Az Index saját forrásra hivatkozva február 3-án, egy nappal később jelentette be, hogy Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze Sopronbánfalvára, amely már megkezdődhet vasárnap, egy nappal a svéd-ügyben összehívott rendkívüli parlamenti ülés előtt.

Még a Magyar Nemzet is az Indexre hivatkozott, mint hírforrásra, ami azt jelenti, hogy a kihelyezett kormányülésről szólő döntés és szivárogtatás egy nappal az amerikai felszólítás után született. Ez azt jelenti, hogy a hirtelen kormányülést Orbán arra válaszul hívta össze egy nap múlva, hogy Amerika felszólította a szavazásra, s egy nappal korábban leutaztak, hogy ne kelljen a hétfői parlamenti ülésen részt venni. Legyen kifogás: kormányülés volt.

Bizonyítani sem szükséges, hogy a soproni kormányülésről szó sem volt, amíg Amerika nem szólította fel Orbánt a hétfői szavazásra. A kormányülés hirtelen összehívása válasz az amerikai felszólításra. A kormányülést Orbán azért találta ki, hogy arra hivatkozva tagadja meg a svéd NATO-csatlakozás megszavazását. Orbán vasárnap a Facebookon Sopronból jelentkezett, azzal a bullshit szöveggel, hogy „Meló az van!” Ezzel azt a hamis hatást akarta kelteni, hogy halaszthatatlan volt Budapestről elszaladni a szavazás elől Sopronba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.