2024. február 12., hétfő

STEFANO BOTTONI: VARGA JUDIT EXFÉRJE KÖRBELŐTTE ORBÁN VIKTORT

KLUBRÁDIÓ / MEGBESZÉLJÜK...
Műsorvezető: BOLGÁŰR GYÖRGY
2024.02.12.


Stefano Bottoni történész szerint Magyar Péter nyilatkozataira nem készült fel a Fidesz. Szerinte a partizános interjú azokat is meglepte, akik tudták, hogy ez történik a háttérben, de nem gondolták eddig, hogy ezt valaki el meri mondani. Az viszont nagy kérdés, hogy ebből mi fog következni – mondta Stefano Bottoni a Megbeszéljük című műsorban.


A kegyelem-botrány két váratlan dolgot eredményezett: egyrészt a Fidesz hibáit elnéző választók számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a gyermekvédelem évek óta építgetett narratívája hazugság volt, másrészt pedig előtérbe lépett Magyar Péter, a közélettől most visszavonuló Varga Judit exférje, aki a hatalmi elitbe való beágyazottsága ellenére meglepő dolgokat állít – mondta Stefano Bottoni.

Magyar Péter vasárnap este több százezer néző előtt nyilatkozott a Partizánnak, innen már nincs visszatérés a Fidesz berkeibe – mondta Bottoni. Hozzátette, bár Magyar nagyon óvatosan nyilatkozott, mondott súlyos dolgokat például arról, a Fideszen belül hogyan szólnak le, tesznek visszautasíthatatlan ajánlatot, illetve fenyegetnek meg valakit.

"Ezek után a tisztelt közönség azt várja, hogy a mozi folytatódjék. Itt most valaminek történnie kell" – fogalmazott a történész, hozzátéve, most az a kérdés, hogy Magyarnak vannak-e bizonyítékai, illetve olyan információi, amiket majd csepegtetni akar, vagy csak egy életbiztosításnak tartja magában.

Bottoni szerint Magyar Péternél fontos kiemelni, hogy ő jogásztársadalom krémjéhez tartozik. Nagyanyja Mádl Teréz, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök testvére. Magyar évekkel ezelőtt Gulyás Gergely szobatársa volt az Erasmus ösztöndíjuk idején, illetve ivócimborája volt Orbán Balázsnak – sorolta a történész milyen szálakkal kötődik a Diákhitel Központ volt vezetője a Fidesz fiatal kádereihez.

A Simicska-üggyel összehasonlítva, amikor Simicska Lajos Orbán Viktorral akart konfrontálódni, de nem sikerült neki, most Magyar Péternél az látszik, hogy nem frontálisan támadta, hanem körbelőtte a miniszterelnököt – mondta Bottoni. Hozzátette, ugyanakkor a Partizán-interjú végére Magyar Péter eljutott addig a kijelentésig, hogy néhány család kezében van az ország, illetve megemlíti Tiborcz Istvánt is.

A történész éppen ezért nem becsülné alá Varga Judit exférjének fontosságát: "Kiderül, hogy mit akar, vagy mire képes". Magyar Péter kilépett egy ajtón, ott áll a küszöbön, de még nem biztos, hogy belép a másikon – foglalta össze Stefano Bottoni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.