2024. február 22., csütörtök

SZELÉNYI ZOLTÁN: NEM SZOCIALISTA, JOBBOLDALI, LIBERÁLIS MEGOLDÁS KELL AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN, HANEM SZAKMAI

HÍRKLIKK / KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.02.21.


Lehet csökkenteni az ügyeleti pontok számát, de akkor meg kell erősíteni a sürgősségi osztályokat, mert aki nem kap ellátást, az mentőt hív és beviteti magát a sürgősségi ambulanciákra, ehhez viszont meg kell erősíteni a mentőszolgálatot, mert ennél fogva sokkal több hívás érkezik, de a távolságokat is meg kell nézni, és még azt is, milyenek az útviszonyok – sorolta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Szelényi Zoltán azokat a kritériumokat, amelyeket minimálisan figyelembe kell venni az egészségügy átalakításakor.

„Aki kapcsolatba került már a sürgősségi ellátással, annak nincsenek jó tapasztalatai. Nem mérik az eredményeket, vagy ha mérik, akkor nem beszél róla a misztérium. Amit látunk és hallunk, az a sikerpropaganda, hogy minden a legnagyobb rendben van.”

Ha lenne egészségügyi minisztérium és valódi szakemberek dolgoznának ott, máris jobb helyzetben lennénk. Csakhogy most az oktatással együtt ez is egy rendőr-miniszter kezében van, akinek a gondolkodása teljesen idegen a két ágazattól – tette hozzá az MSZP egészségpolitikusa.

„Az látszik, hogy valamilyen átszervezés folyik, ami titkos, bár most a bíróság döntése alapján mégiscsak nyilvánossá kell tenni azt a tanulmányt, aminek az alapján történnek az átszervezések.”

Ha át akarom szervezni a rendszert, akkor a betegszervezetekkel, a betegjogi képviselőkkel, az egészségügyi közgazdászokkal, a kórházszövetséggel is meg kell beszélni a reformokat, mert az csak széles konszenzussal és szakmai döntések alapján jöhet létre – fogalmazott a szakember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.