2024. március 17., vasárnap

AMERIKAI NÉPSZAVA: MAGYAR PÉTER NEM TÁMOGATJA KARÁCSONY GERGELYT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.03.17.


Mielőtt bárki eltévedne és Magyar Péterben az Orbán-rendszer megdöntésének reményét látná, felhívjuk mindenki figyelmét Magyar Péter nyilatkozatára: nem támogatja Karácsony Gergelyt a főpolgármester-választáson. Ezzel Budapest megtartása veszélybe került. Orbán Viktor köszöni szépen, ha Magyar Péter kezére játssza a jelenleg szabad Budapestet.

Nem állítjuk, hogy Karácsony Gergely hibátlan (Márki-Zay Péter a lelkén szárad), senki nem az, de az ellenzék közös jelöltje, aki jól végezte a dolgát, s minden megszólalása telitalálat, esélyes a győzelemre. Ha Karácsony Gergely nyer, akkor a főváros ellenzéki kézben szabad marad. Ha veszít, a fővárost visszaveszi Orbán. Ezt kockáztatja Magyar, s aki őt támogatja.

Ez az egyetlen nyilatkozata máris megosztja az ellenzéket, mert aki Magyart támogatja, az nem támogathatja Karácsony Gergelyt, mert meghasonlik magával. Magyar Péter ellenjelölt nélkül vonta meg a bizalmat az ellenzék legnépszerűbb politikusától, aki megőrizte szabad földnek Budapestet. Ez azonnal bizonyítja, hogy Magyar nem középutas, hanem jobboldali.

Ha Magyar középutas lenne, aki az Orbán-rendszer ellen van, akkor Karácsony Gergelyt nyugodtan támogathatná. De a fideszes lelke, a fideszes szocializációja megakadályozza ebben, mert Karácsony Gergely nem jobboldali, ő pedig az. Egy szó nem igaz abból, hogy ő középen áll. Magyar Péter a fideszes jobboldalon áll, élesen szemben a baloldallal.

Magyar még javában Orbán Viktor kegyeltje, NER-lovagja volt, amikor Karácsony Gergely már a demokráciáért harcolt. A szélhámos Fidesz-menekültekben messiást látó ellenzékiek egy hónap után képesek megtagadni sajátjaiakat, és beállni olyan jobboldali árulók mellé, akik a fideszes ideológiát a baloldali szavazókkal akarják megvalósítani, Orbán nélkül.

Azért, mert valamiért megsértődtek. De mi közünk nekünk ehhez?

A kérdés az, hogy kinek kell egy Orbán nélküli Fidesz, a demokraták Orbán nélküli Fideszt akarnak, ezt a jövőt szánják Magyarországnak? Orbán nélküli Fidesz nincs. Aki az orbánista ideológián nevelkedett, azzal egyetért, azt mondja vissza, az szükségszerűen jut ugyanoda, ahova Orbán. Nincs demokratikus orbánizmus.

Erről szól, a „se nem jobb, se nem bal”, ami azt jelenti: ő jobboldali, neki sincs jobboldali támogatója, ahogy az elődjének számító Márki-Zay Péternek sem volt. Ezért ez a szlogen azt jelenti, hogy a baloldalra van szüksége, az pedig adja fel a baloldaliságát, mert ez kell ahhoz, hogy támogassa őt, az Orbán nélküli, orbánista fideszest. Mert nélkülük egy senki.

A legnagyobb álnokság és hazugság az, hogy „Nincs jobb, nincs bal, csak magyar”, mert ő jobboldali, a maga jobboldaliságát nem is adta fel, csak hazudik. Viszont a baloldaliakra van szüksége, mert különben egy kávézót nem tud megtölteni a jobboldali támogatóival. A „magyar” nem politikai irányzat, amely felváltja a jobboldalt és a baloldalt. Egy bullshit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.