2024. március 9., szombat

AMERIKAI NÉPSZAVA: SULYOK APJA VOLT AZ ELSŐ FILOSZEMITA NYILAS ÉS NÁCI

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.03.08.


A nemzet egységét megjeleníteni hivatott Sulyok Tamás, a Köztársaság nélküli köztársasági elnök, aki alkotmánybíróság elnökeként sem vette észre az alkotmányos rend megdöntését és az Alkotmány önkényes eltörlését, elsőként a Mandiner nevű szélsőjobboldali és neonáci szennymédiának és propagandaoldalnak adott interjút. Mi másnak? Neki ez a nemzet.

Ebben válaszol először arra a vádra, hogy hazudott a nemzetiszocialista, nyilas apjáról, s a kommunizmus üldözöttjének mutatta be hitleristákat éljenző apját. Karsai László történész erről szóló írása a HVG-n jelent meg, az illem úgy kívánná, hogy a közjogi méltóság is ott válaszoljon, ahol vele kapcsolatban a kérdések felmerültek. S nem csak úgy mellékesen.

A szervilis Sulyok Tamás, aki a hatalom feltétlen kiszolgálásával érdemelte ki, hogy Orbán legújabb golyóstolla lehessen, inkább Orbán egy kedvenc propagandasajtóját választotta, még a látszatra sem ügyelve, hogy pártok felett álló független ember. A Mandiner részletet közölt a hamarosan megjelenő interjúból, amelyben Sulyok elképesztő hivatkozással menti és mosdatja tovább a nyilasbarát, nácikat éljenző, nemzetiszocialista apját.

Sulyok azzal indokolta, hogy még a politikai elvárásokat is túlteljesítve a „kommunizmus üldözöttjeként” mutatta be az apját, hogy „létezett és a mai napig létezik egy családi legendárium, amely úgy őrizte meg az édesapámmal kapcsolatos történeteket, ahogyan ezt korábban nyilatkoztam”. Sulyok a családi legendáriummal magyarázza a hazugságot, amit a családi legendáriumra tekintettel nem is kíván a megismert tények alapján felülvizsgálni.

Sulyok azt várja a nyilvánosságtól, hogy tényekkel ne foglalkozzon, a családi legendáriumot fogadja el. Ahogy Sulyok is megmarad a családi legendáriumnál. Sulyok azt állította, hogy az apját halálra ítélték, méghozzá egy párttitkár bosszúja miatt, akinek a válóperében az a feleségét képviselte. Ez annyira nevetséges hazugság, hogy családi legendáriumok szintjét sem éri el. Nem beszélve az ellenőrizhető tényről: Sulyok apját soha nem ítélték halálra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.