2024. március 19., kedd

KARÁCSONY GERGELY: NEM GONDOLOM, HOGY SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA VÉGIG FOGJA CSINÁLNI A KAMPÁNYT, A FIDESZ VÉGSŐ JELÖLTJE VITÉZY DÁVID LESZ

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2024.03.19.


Nem okozott meglepetést, szerencsés, hogy még a választás előtt bejelentette - válaszolta kissé szarkasztikusan Karácsony Gergely főpolgármester egy BKK esemény utáni rögtönzött sajtótájékoztatón, miután Vitézy Dávid ma délelőtt hivatalosan is bejelentette indulását a júniusi önkormányzati választáson való indulását főpolgármester-jelöltként.

A főpolgármester-választás igazi kérdése az lesz, hogy valójában hány fideszes jelölt lesz a végén: egy vagy kettő – válaszolta Karácsony arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy az új kihívó megszorongathatja-e, lévén egy korábbi közvélemény-kutatáson az ő esélyeit 37, akkor még hivatalosan nem is induló Vitézyt pedig 23 százalékra mérték. Az ellenzéki városvezető Vitézyt is a kormánypárt jelöltjének tartja, hiszen egészen a közelmúltig annak a kormánynak az államtitkára volt, előtte pedig 12 évig a Fidesz politikusaként tevékenykedett. Mint mondta: „a politikában a szavak hitelességét a tettek adják és ha valaki egész életében a Fidesz politikai közösségéhez tartozott, akkor hirtelen nem lesz ellenzéki”.

„A legutóbbi Republikon felmérés egyébként az előbb említettnél jóval nagyobb előnyt mutatott, de egyrészt a végén úgyis a választópolgárok döntenek, másrészt egykori közvéleménykutatóként kellő távolságtartással fogadom ezeket az eredményeket” - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Karácsony ugyan elismerte Vitézy szakmai képességeit, de jelen esetben úgy véli, hogy politikai tisztségért száll harcba.

Márpedig Budapest összes problémáját az a kormányzati politika okozza, amelyet Vitézy egész életében szolgált.

Ezt Karácsony reményei szerint a fővárosiak is pontosan tudják és eszerint voksolnak majd. A főpolgármester nem tart attól, hogy tőle vonna el szavazókat a volt közlekedési államtitkár, lévén egy fideszes politikus elsősorban a kormánypárti szavazókat tudja megszólítani. Nem hiszi, hogy ez a hirtelen jött kormány-kritikusság felülírhatná az általa több mint tíz éve következetesen képviselt ellenzéki politikát.

„Nem gondolom, hogy Szentkirályi Alexandra végig fogja csinálni a kampányt, a Fidesz végső jelöltje Vitézy Dávid lesz. A nőket az Orbán-kormány azért rakja fel a táblára, hogy után ugyanolyan könnyedén levehesse őket” – magyarázta Karácsony...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.