2024. március 24., vasárnap

TANK A SPÁJZBAN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.03.24.


Bár kacifántosan lett megfogalmazva, mi, porbfingók úgy értelmeztük a Magyar Közlönyben megjelent jogszabálymódosítást, hogy ezentúl a NER-elit (abban az értelemben, ahogyan gondoljuk) is jogosult katonai védelemre. Jelentsen ez bármit is. „A vezérkari főnök egyes felső vezetők házas- vagy élettársa és gyermeke részére biztosítja a Honvédségnek a felkészített erőkkel védett személyek személykísérésében való részvételéhez szükséges személyi és technikai feltételeket”. – Ez volt érvényben eddig.

Csütörtöktől, a módosulás után azzal a toldással egészült ki (63. számú rendelet) a cucc, hogy ez kiterjed a hozzátartozókra, akik közé tartoznak a szülők, testvérek, „az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa”, vagyis például sógorok, vők és menyek, apósok és anyósok. Sőt vonatkozik a rendelet a felsorolt vezetők „által kijelölt közreműködőre” is. Mielőtt értelmezni próbálnánk, kitetszik elsőként az, hogy ez valóban családbarát kormány. Az „elit” családjaié.

Az internet népe úgy értelmezte ezt az egészet, ahogyan paraszti ésszel értelmezni lehet, azaz, tapsikolt örömében, hogy fosnak az elvtársak. Már nem elég nekik a TEK, rendőrség és az összes többi fegyveres alakulat, már a hadsereg védelmére is igényt tartanak, ha úgy alakulnának a dolgok. Nem tudjuk, ez egy olyan ország-e, ahol bárhogyan is alakulhatna a pórnép dühe, de azt láttuk, az „elitben” megvan a menekülés ösztöne, ahogyan például a legutóbbi választás előtt Marbellára ment O. Ráhel, a nemzet veje és a gyerekek.

Akkor is volt valami röhejes indok, hogy miért is kell ’Spanyolba költözni hirtelen, de azt is láttuk, hogy az újabb kétharmad után már nem kellett ott maradni, azaz kikövetkeztethető volt, ezek be vannak szarva. Illetve be voltak, és olyan ritka az öröm a mi tájékunkon, hogy ezt is meg kell becsülni. Más kérdés, hogy ez a boldogság – mint az összes többi – talmi volt, de nem javulunk meg, a mostani hír megjelentekor is azon szórakozott a nagyérdemű, hogy a kis csapat valami páncélozott járművel menekül, és abból hajigálják ki a szaros pelenkát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.