2024. április 14., vasárnap

A SÚLYOS BELSŐ KONFLIKTUSOK HETÉT HAGYTUK MAGUNK MÖGÖTT A KAMPÁNYBAN

SZABAD EURÓPA
Szerző: KÓSA ANDRÁS
2024.04.14.


Magát tiltakozásul feloszlató pártszervezet; Fidesz–KDNP-üzengetés egy 2022-ig MSZP-s, most fideszes politikus miatt; a szocialistákat kiszorítani próbáló Momentum Belpesten; a saját polgármesterüket megbuktatni próbáló ferencvárosi pártok – az eddigi legintenzívebb hetet tudjuk magunk mögött a választási kampányban.


Kezdjük egy dunaújvárosi történettel, mégpedig azért, mert a vaskézzel irányított kormánypártban ritkán fordul elő, hogy belső viták kerülnek nyilvánosságra. Most viszont ez történt. A helyi Fidesz ugyanis azt a Magyar Andrást indítja az ellenzéki összefogás színeiben 2019-ben győztes (egyébként a Jobbikban politizáló) Kálló Gergellyel szemben, aki 2014-ben még az MSZP helyi elnökeként indult a parlamenti választásokon – és kapott ki –, de elnöki posztját egészen 2022-ig megtartotta.

Magyar Andrást mint a Fidesz–KDNP jelöltjét mutatták be, de, ahogy a dunaujvaros.com megírta egy birtokába jutott levélre hivatkozva, a KDNP helyi elnöke, Kis Péter jelezte, hogy nem támogatják a volt MSZP-st. Persze a dunaujvaros.com szerint ettől még simán lehet, hogy a Fidesz és a KDNP országos vezetése egyszerűen átnyúl a helyi szervezetek feje fölött az ügyben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.