2024. április 8., hétfő

ÁGH ATTILA: MAGYAR PÉTER VISSZAHOZTA A MOZGALMAT MAGYARORSZÁGRA

HETES STÚDIÓ / KLUBRÁDIÓ
Szerkesztő: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2024.04.07.


A magyar zászlók erdeje a Nemzeti meneten a Fidesz veresége – véli Ágh Attila politológus, akivel még a tüntetés vége előtt beszélgettünk a Hetes stúdióban.


Miközben a Kossuth tér megtelt Magyar Péter rendezvényén, a Hetes Stúdióban Hardy Mihály és Bolgár György Ágh Attila politológus társaságában beszélték meg észrevételeiket a Nemzeti menet kapcsán.

"A tüntetés kifejezi azt, a tényt, a kormány kudarcát, hogy elveszítette a közvélemény irányítását, elveszítette a képességét, hogy egyrészt figyelemeltereléssel, másrészt karaktergyilkosságokkal kiszorítsa a különböző ellenkező véleményeket, és egyfajta nemzeti monopóliumot hozott létre, mondván, »mi képviseljük a magyarokat, aki nem ért egyet, az az ország ellensége, vagy nem magyar«. A magyar zászlók erdeje azt jelzi, hogy az emberek vissza akarják hódítani azt a dolgot, hogy ők képviseljék a magyar közvéleményt, hogy legyen saját akaratuk, saját megnyilvánulásuk. Tehát itt a magyar zászlók erdeje egyben a Fidesz egyfajta veresége is" – mondta Ágh Attila arra a kérdésre, hogy értelmezhető-e egyfajta hadüzenetként a rengeteg magyar zászló a kormány piros, fehér, zöld monopóliuma ellen. "Vissza kell nyernünk a nemzeti becsületet a világ előtt és magunk előtt is" – tette hozzá.

A politológus szerint Magyar Péter visszahozta a mozgalmat Magyarországra. A jelen helyzet, a megtelt Kossuth tér ezt bizonyítja. Az emberek valamit átélnek, érzelmileg azonosulnak valamivel: a vátozással. Erre épített egyesületi szintet Magyar.

"Igazi egzisztenciális kérdés az ellnezék számára, hogy meg tud-e újulni 2026-ig" – mondta az ellenzéki pártokkal kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.