2024. április 8., hétfő

ROST ANDREA: AHHOZ, HOGY EZ AZ ORSZÁG TOVÁBB MENJEN, VÁLTOZÁSRA VAN SZÜKSÉG

NÉPSZAVA
Szerző: TÖLGYESI GÁBOR
2024.04.07.


A világhírű operaénekesnő némiképp váratlanul jelent meg a Magyar Péter által meghirdetett hatalmas szombati budapesti demonstráción. Interjú.


Mi motiválta, hogy fellépjen a tüntetésen? Ön jelezte a szervezőknek, hogy szívesen énekelne a Kossuth téren, vagy előbb felkérték?

- Épp a zsinagógában énekeltem a Holokauszt 80-nyitókoncerten, egy csodálatos estén, fantasztikus emberekkel, ebben a körben engem mindig szeretettel fogadnak, ráadásul 1800 ember jött el, ebből adódóan alapvetően emelkedett hangulatban ért a megkeresés. Nagy Ervin hívott fel Magyar Péter kérésére, adott pillanatban nem is tudtam felvenni a telefont. Visszahívtam, és megkérdezte, énekelnék-e a szombati tüntetésen. Én inkább demonstrációnak mondanám, mert annyira békés volt, amennyire csak egy intelligens polgárokból álló tömegtől kitelhet ez.

Az első másodpercben a szereplésem esetleges következményeire gondoltam, de ez nem tartott tovább egy pillanatnál. Úgy gondolom, hogy Magyarországon kell, hogy legyen egy harmadik tömörülés egy olyan ember égisze alatt, akinek konkrét elképzelései vannak, ugyanakkor határozott és azt mondja el, amit nagyon sok ember gondol ebben az országban és országhatáron túl is - ezt alátámasztották azok a levelek, amelyeket Nagy Ervin olvasott fel. Ahhoz, hogy ez az ország tovább menjen, változásra van szükség, és arra, hogy egy olyan csapatra lehessen voksolni, amely ténylegesen a magyarok érdekeit tartja szem előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.