2024. április 13., szombat

AMERIKAI NÉPSZAVA: MAGYAR KIVERHETI BUDAPESTET AZ ELLENZÉK KEZÉBŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.04.12.


Az ellenzéki sajtóban turnézó Magyar Péter a Magyar Hangnak nyilatkozott a budapesti főpolgármester-választásról: „A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék, de Szentkirályi Alexandrára sem, aki még életében nem beszélt ellenzéki újságíróval, illetve láthatóan semmiféle elképzelése sincs Budapestről. Vitézy Dávid a Fidesz hekkje, mindenki tudja, hogy hozzájuk tartozik, államtitkáruk is volt.”


Az ellenzék legnagyobb győzelme és legerősebb bástyája, hogy Budapestnek ellenzéki főpolgármestere van. Karácsony Gergely népszerű, esélye van arra, hogy az ellenzéknek megtartsa Budapestet, és ne kerüljön Orbán kezébe. Annak ellenére, hogy az ellenzékinek és a NER-től függetlennek nevezett sajtó évek óta építi fel vele szemben Vitézy Dávidot. Ha az ellenzék elveszíti Budapestet, az óriási veszteség lenne, súlyos következményekkel jár.

Magyar „Messiás” Pétert ez nem érdekli, nem zavarja. A Gyurcsánnyal szembeni fideszes utálat és gyűlölet, amely még 2006-ból eredeztethető, erősebb minden nemzeti érdeknél. Mert a nemzeti érdek az, hogy Budapest maradjon szabad város és ne kerüljön a fasiszták kezébe. A Magyar által megbolondított ellenzékiek, akik a fideszes Magyartól várják Orbán legyőzését, megvonhatják a bizalmat Karácsony Gergelytől, ha Magyart követik.

Magyar ellenzéki követőinek felhívjuk a figyelmét, hogy az ő Gyurcsánnyal és ellenzékkel szembeni kritikájuk nem azonos Magyar Péter gyűlöletével, ami a Fideszből származik. Magyar gyűlöli a baloldalt, gyűlöli a liberálisokat, Gyurcsányt utálja, de Orbánnal nem volt semmi baja, amíg megkapta a pénzét. Kártékonyság tekintetében Orbánt és Gyurcsányt nem lehet összehasonlítani, és nem lehet a két ember közé egyenlőségjelent tenni.

Aki 2010-től 2023-ig nemcsak elfogadta, kiszolgálta, hanem támogatta Orbánt, annak semmi erkölcsi alapja nincs gyűlölni és gyalázni Gyurcsányt. Magyar, aki résztvett a 2006-os puccskísérletben (amit soha nem bánt meg, nem értékelt át), azért gyűlöli Gyurcsányt, amiért Orbán, s nem azért, amiért az ellenzékiek egy része elutasítja. Ez a kettő nem ugyanaz. Az Orbán-rendszer nem Gyurcsány miatt van, hanem Orbán miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.