2024. április 18., csütörtök

AMERIKAI NÉPSZAVA: MIÉRT CASTINGOLVA KERESETT MAGYAR EP-JELÖLTEKET?

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.04.17.


A Tisza Párt nyilvánosságra hozta az európai parlamenti jelöltjeik listáját, akiket 538 pályázóból választottak ki, a legjobb tíz jelöltre pedig bárki szavazhat, hogy milyen sorrendben szerepeljen a Tisza Párt európai parlamenti listáján.

A közvetlen demokrácia hamis látszatát keltő kiválasztási módszer nem bázisdemokrácia, nem közvetlenül az emberek dönthettek a jelöltekről szavazással, hanem ismeretlen személyek 538 ember közül választottak ki tizet. Szavazni csak ezek sorrendjére lehet.

A pályázati rendszer egyetlen ésszerű oka, hogy Magyar nem bízik meg senkiben, és nincs tíz arra alkalmas embere vagy jelöltje. Ezért volt szükség a castingolásra. Ez mutatja azt, hogy a Tisza Párt még mindig egy one man show, nem ismerünk Magyaron kívül senkit.

Könnyen lehet, hogy nem is fogunk. Ez egy egyszemélyes párt, a vezér maga a párt, ezzel megvalósította a tökéletes pártot, amelyben nincs vita, nincsenek platformok, nincsenek ellenvélemények és tökéletes a harmónia vezér és pártja között, miután mindkettő ő maga.

Ami a kiválasztott pályázókat illeti, az mutatja, hogy a „politikai eliten” kívüli emberekre épülő populista demagógia mennyire nem működik. Ez is egy szakma, amihez érteni kell, amiben gyakorlatot kell szerezni. Magyar sem azokat választotta, akiket a nép választana.

Ennél még a Hazafias Népfront jelöltjei is jobban tükrözték a társadalmi összetételt, még oda is becsúszhatott olyan ember, aki nem volt az „elit” tagja. Magyar listáján csupa elithez tartozó vállalkozó, tanár, tudós, menedzser és főleg egykori brüsszeli hivatalnok szerepel.

Minden valószínűség szerint a brüsszeli tapasztalatokkal rendelkező szakemberek iránti bizalom fejeződik majd ki a szavazásban, de jegyezzük meg, hogy még ez is tévedés, mert a brüsszeli hivatalnoki háttérmunka és a politikai tevékenység nem ugyanaz.

De ha közülük kerülne be valaki, legalább ismeri a bonyolult intézmény működését és nem téved el a folyosókon. Hátrányuk azonban az, hogy az előéletük alapján vannak vízióik, míg az előnyük, hogy ezek fideszes víziók, mert fideszes brüsszeli hivatalnokok voltaká

Magyarral szavakból értik egymást. Ez az egyszemélyes Tisza Párt egy paródia, és kezd egészen viccessé válni.

Magyar ezzel a szereplőválogatással sikeresen sértett meg olyan választási alapelveket, hogy egy jelöltnek ismertnek kell lennie. Ezen a listán egyedül Magyar Péter és az egészen kiváló ember, Tarr Zoltán református lelkész lesz ismert, aki csak bokréta a kalapon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.