2024. április 9., kedd

BATKA ZOLTÁN: SEMMI NEM LESZ OLYAN A FIDESZBEN, MINT 15 ÉVIG

KLIKK TV
Szerző: KLIKK TV
2024.04.08.


A Fidesz merőben új kommunikációs térbe került, semmi nem fog úgy működni, mint az elmúlt 15 évben, ahogy Magyar Péter megjelenése előtt. Erről beszélt a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Batka Zoltán, a Népszava munkatársa.

Magyar Péter fellépése sokkhullámot okozott a Fideszben, mindenkiben ott a félelem. A Fidesz olyan világ, amely úgy szocializálódott, hogy emberek nem bíznak meg egymásban, akár barátok is virágnyelven beszélgetnek, Magyar Péter pedig csak erősíti ezt a félelmet. Batka szerint Orbán pártja paranoiás szektás közösség, tele összeesküvéselméletekkel.

Soha nem volt kommunikációs zavar mutatkozik a Fideszben, bármit mondanak, csak még rosszabb helyzetbe hozzák magukat. Batka úgy véli, a Magyar Péterre kilőtt nyílvesszők megsebzik a Fidesz legendát, a párt brandjét. Az érzékelhető, hogy ami éveken át hibátlanul működött, egyszer csak átcsap a rosszba. Mindez legtisztábban a belső kommunikációban tapasztalható, a párton belüli kohézió repedezik, az emberek félnek egymástól és belső harcok alakulnak ki.

Ez a közösség eddig szektaként üzemelt, majd hirtelen úgy érzik, hogy ellenség van a házon belül, így már egymással sem mernek beszélgetni – értékelte a helyzetet a Népszava munkatársa. Az újságírót ez az egész a maffiára emlékezteti, ami szintén akkor kezd szétesni, ha valamely komolyabb szereplő kiszáll belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.