2024. április 19., péntek

ELŐSZÖR HANGZOTT EL MAGYAR PÉTER NEVE NYILVÁNOS FIDESZ-RENDEZVÉNYEN – DE NEM ORBÁN SZÁJÁBÓL

TELEX
Szerző: MIZSUR ANDRÁS
2024.04.19.


Április 19-én a Millenárison tartotta kampánynyitó rendezvényét a Fidesz-KDNP, Szijjártó Péter külügyminiszter és Deutsch Tamás EP-listavezető mellett Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott. A legfontosabb, ami kiderült, hogy a Fidesznek még mindig nincs igazán válasza a kegyelmi botrány és Magyar Péter felbukkanása nyomán előállt politikai helyzetre. A Fidesz egyik legnagyobb erőssége eddig a közbeszéd tematizálása volt, de most nem látszik, mivel tudnák újból magukhoz ragadni az irányítást.

Orbán már a március 15-i ünnepi beszédében sem mondott semmi olyat, amit a Fidesz-szavazók még ne hallottak volna az elmúlt években. A NER 14. évében talán még a legfanatikusabb Orbán-hívők sem kapják fel a fejüket egy kiadós brüsszelezésre és hazaárulózásra. Ugyanez igaz Orbán most elmondott beszédére is. Eddig is tudtuk, hogy Brüsszel miatt van minden rossz, az elhibázott brüsszeli politika felelős a magas energiaárakért és a rekordnagyságú inflációért. Arról sem most hallhattak először a Fidesz-szavazók, hogy Brüsszel beengedné a migránsokat és zöld utat adnak a genderőrületnek.

Az újabb kétharmadot hozó 2022-es országgyűlési választáson azzal tarolt a Fidesz, hogy megvádolta az ellenzéket: katonának küldenének Ukrajnába. Azóta is azt sulykolja a kormánypárt, hogy mindenki háborúpárti, aki egy kicsit is más gondol a világról, mint ők. Háborúpárti az ellenzék, az Európai Unió, a NATO és legújabban már Magyar Péter is. A pénteki budapesti kampánynyitón kiderült, hogy a közelgő június 9-i EP- és önkormányzati választáson is ez lesz a Fidesz narratívája, a választás tétje pedig az, hogy háború vagy béke...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.