2024. április 19., péntek

HÁRÍTJA A FELELŐSSÉGET A KLEBELSBERG KÖZPONT A TANKERÜLETI KORRUPCIÓRÓL

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2024.04.19.


A Tanítanék Mozgalom szerint elfogadhatatlan, hogy míg az iskolákban például beáznak a falak és a szülőknek kell biztosítani a vécépapírt, egyes tankerületi vezetők az oktatásból, a gyerekektől lopják el a pénzt.


A Klebelsberg Központ (KK) nem fenntartó, hanem “középirányító” szerv, a tankerületi központok pedig önállóan gazdálkodó költségvetési szervek, önállóan hozzák meg gazdasági döntéseiket és felelnek azok következményeiért - ezzel a válasszal tért ki az érdemi tájékoztatás elől a KK, miután a Tanítanék Mozgalom azt kérte, tisztázzák a közelmúltbeli tankerületi korrupciós botrány kapcsán felmerülő kérdéseket. Mint a Népszava is megírta, múlt héten őrizetbe vette a rendőrség a Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetőjét vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ezen túl két másik tankerületi vezetővel szemben is nyomozás folyik.

Csakhogy a tankerületi központok és a KK működéséről, feladatairól szóló kormányrendelet világosan kimondja: a KK feladatai közé tartozik az is, hogy

irányítsa és ellenőrizze a tankerületi központok gazdálkodását, valamint gondoskodjon az irányadó jogszabályok betartásáról, betartatásáról, a jogszerű működés követelményeinek betartatásáról.

Vagyis a KK úgy hárítja a felelősséget, hogy kormányrendelet írja elő számára, mindent meg kell tenniük azért, hogy ne történhessenek visszaélések...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.