2024. április 14., vasárnap

HETI EGYENLEG - 1. RÉSZ

HETI EGYENLEG
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2024.04.14.Nagy bajban van a magyar gazdaság, jelentős a költségvetési hiány, így ezen nem fog segíteni, hogy 675 milliárdnyi beruházást átütemeztek, amiről ráadásul Varga Mihály nem is mondta meg, hogy pontosan milyen beruházásokat érint, ezeket majd csak a választások után közlik – mondta Kuncze Gábor, korábbi belügyminiszter, a KlikkTV Heti Egyenleg című műsorában. Lengyel László, Pénzügykutató Intézet elnök-vezérigazgatója szerint el lehet tagadni, hogy mely településeket érintenek ezek az átcsoportosítások, de az embereknek fel fog tűnni, hogy a beígért fejlesztések nem kezdődtek meg. 

Lengyel László úgy vélte, a fideszes települések polgármesterei sosem voltak még annyira kiszolgáltatott helyzetben pártjuk vezetőinek, mint most. Úgy kell kampányolniuk, hogy vért és könnyeket ígérhetnek csak a választóknak, mert nem kaptak semmit, sőt elvonnak tőlük. Eddig azt ígérhették, ha őket választják, akkor mindent megkap a település, ezt most nem tudják ígérni, mert olyan állapotban van a gazdaság, hogy senki nem fog kapni semmit. Eközben az is megtörténhet, hogy Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc kinézi egy-egy település ingatlanjait, földterületeit, és azt nekik kérdés nélkül át kell adniuk. 

Varga Mihály nagy bajban van, keresi hogyan tud szinonimákat találni azokra a megszorításokra, amik jönni fognak. Háromféle gazdaságpolitika ütközik, Orbán Viktor pedig egy repülőgépről figyeli mindezt – mondták az elemzők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.