2024. április 14., vasárnap

A FIDESZES NEMZETI, KERESZTÉNY, CSALÁDBARÁT SZOMBATHELYI KÉPVISELŐ ÉS A MINDEN GYEREK UTÁN JÁRÓ, 2009 ÓTA VÁLTOZATLAN CSALÁDI PÓTLÉK

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2024.04.14.


A keresztény, nemzeti, családbarát Fidesz Hende Csaba nevű fajankója, amúgy Szombathely fideszes országgyűlési képviselője és a parlament Törvényalkotási Bizottságának elnöke azt az ellenzéki javaslatot, amely a 2008 (!!!) óta változatlan családi pótlék összegét kívánta megemelni, egy újszövetségi citátummal próbálta lesöpörni az asztalról, az alábbiakat mondva: „aki nem dolgozik, ne is egyék.”

Egyrészt a fideszes nemzeti, keresztény, családbarát szombathelyi képviselő nincs tisztában azzal, hogy a családi pótlék minden gyermek után alanyi jogon járó családtámogatás, mely az Európai Unió összes tagállamában létezik. Nem tudja, hogy a családi pótlék nevelési ellátásból és iskoláztatási támogatásból tevődik össze. Továbbá azzal sincs tisztában, hogy míg a legtöbb országban 24-25 éves korig jár a családi pótlék, a nemzeti, keresztény, családbarát Magyarországon mindössze 20 éves korig. Ráadásul a legtöbb EU-s országgal ellentétben a nemzeti, keresztény, családbarát Magyarországon az egyetemi hallgatók nem jogosultak az ellátásra.

Mindenesetre a nemzeti, keresztény, családbarát Fidesz nemzeti, keresztény, családbarát országgyűlési képviselője a kereszténység alapvető szövegét, Isten kinyilatkoztatott szavát, a Bibliát is rosszul ismeri, épp a lényeget tekintve totálisan tévesen, amiért én egy elsőéves hallgatómtól elköszönnék a vizsgán. Ugyanis Hende idézett szövege („aki nem dolgozik, ne is egyék) nincs a Bibliában. Helyette az áll, hogy „καὶ γὰρ ὅτε ἦμεν πρὸς ὑμᾶς, τοῦτο παρηγγέλλομεν ὑμῖν, ὅτι εἴ τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι μηδὲ ἐσθιέτω („mert akkor is, amikor nálatok voltunk, azt parancsoltuk nektek: ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.” – 2Thessz. 3,10), amiből épp a lényeg maradt ki Hende tudatlan röffentéséből: konkrétan az „οὐ θέλει” (nem akar), vagyis „ha valaki NEM AKAR dolgozni, ne is egyék.”

És ez, ugyebár, nagyon nem mindegy! Hendének meg a nemzeti, keresztény, családbarát kormánynak persze teljesen mindegy, ugyanis ők a Biblia azon szakaszait sem ismerik, ahol a rászorulókról, a szegényekről, a támogatandókról van szó: nem ismerik például Ámosz próféta könyvét, nem ismerik a Zsoltárok vonatkozó verseit, nem találkoztak még a szegény Lázár esetével (nem azzal a nemzeti, keresztény, családbarát Lázárral, aki valamikor szintén azt találta mondani, hogy mindenki annyit ér, amennyije van neki), fogalmuk sincs, mit jelent „segíteni a szegények fiait” (Zsolt 72,4), s értelmezhetetlen zagyvalék számukra az, hogy „a szegényeknek hirdetik az evangéliumot” (Máté 11,5).

Végezetül a nemzeti, keresztény, családbarát Fidesz nemzeti, keresztény, családbarát országgyűlési képviselője ráadásul azt sem tudja, mire vonatkozott a Thesszalonikiaknak írott fenti sor. Elárulom: arra, hogy akadnak, akik azt hiszik, mintha „az Úr napja már küszöbön állna” ( 2Thessz 2,2), azaz kizárólag „Krisztusnak ama napját” várják, csak erre figyelnek, semmi egyébbel nem törődnek.

Hende és vele a többi fideszes nemzeti, keresztény, családbarát viszont lassan elgondolkodhatna azon, mi lesz, ha az ő Uruk napja hamarosan elmúlik és semmivé válik. Akarnak-e majd dolgozni (lásd fent!), avagy továbbra is másokon kívánnak élősködni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.