2024. április 25., csütörtök

KÉRI LÁSZLÓ: AZ IDEI VÁLASZTÁS FŐPRÓBÁJA LEHET EGY KIRÁLYDRÁMÁNAK VAGY EGY BOHÓZATNAK IS

MÉLYVÍZ / KLIKK TV
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.04.25.A király megöregedett, nincs mondandója, saját paneljeit ismételgeti, a világot egy népmese szintjére egyszerűsítette le, sőt már csak a saját fejében lévő világnak beszél. Nem válik be, hogy a fideszes szavazókat a „többsincs királyfi” történetein próbálják tartani – erről beszélt Kéri László, politológus a KlikkTV Mélyvíz című műsorában. A Fidesz már nem uralja sem a közbeszédet, sem a közéletet, egy nagy hazugság rávilágított sok kis hazugságra. A vidéki emberek is megismerték a fideszes képmutatást, amit eddig nem vettek észre.

A Bokros-csomag idején vagy 2006 őszén volt utoljára ilyen mozgalmas a belpolitikai élet, mint most – mondta Kéri László, aki szerint akár tetszik valakinek, akár nem, az teljesítmény, amit Magyar Péter az elmúlt 75 napban véghez vitt. Öt olyan nagy lépést ugrott meg, amit sokan nem hittek volna. Amikor megjelent, zavar volt, de aztán március 15. után a Fidesz rájött, hogy komoly veszélyt jelent rájuk, aztán pártot alapított, ami egy újabb nagy lépés volt, aztán nagyon rövid idő alatt, teljesen más módon, mint eddig, minőségi jelölteket talált az EP-listájára. Majd elindult egy országjárásra, ami komoly szervezést igényel. Vidéken nem szokott ilyen gyorsan érdekes lenni valami, mint Magyar Péter. „Van egy erkölcsi válságszint, ami sokáig nem látszik, de aztán átbillenti valami, és sokak számára láthatóvá válik sok évnyi erkölcstelenség.”

Balogh Zoltán gondoskodik arról, hogy a kegyelmi ügy ne záródjon le, pedig Orbán Viktor már nagyon szeretné lezárni. Évek óta nem jönnek az uniós pénzek, így a vidéki fideszes vezetők kénytelenek más módon pénzhez jutni, és ez már a vidéki embereknek fáj.

Kiszámíthatatlan, hogy mit hoz június 9., de az biztos, hogy nem hozza majd azt a választási eredményt, amit Orbán Viktor akart, akár fele-fele arányban is lehet a Fidesz és az ellenzék mandátumainak száma. Ha június 9-én Magyar Péter 20 százalék felett lesz, akkor kihívója lehet Orbánnak 2026-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.