2024. május 23., csütörtök

„AHHOZ, HOGY AZ EU-S FORRÁSOK ELJUSSANAK MAGYARORSZÁGRA, A KORMÁNYNAK ABBA KELL HAGYNIA A LOPÁST, ILYEN EGYSZERŰ”

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2024.05.22.


Perintfalvi Rita katolikus teológus által életre hívott Szabadság körei bázisközösségi mozgalom szervezett politikai fórumot.

Ismét úgy rendeztek politikai fórumot Budapesten, hogy azon a meghívott Magyar Péter nem vett részt: programja szerint ugyanabban az időpontban, szerda este egy kecskeméti demonstráción szólalt fel.

Jelen volt viszont Cseh Katalin, a Momentum EP-listájának második helyezettje, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listájának vezetője és – az eredetileg jelzett Kovács Gergely társelnök helyett – Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője. Az eseményt a Perintfalvi Rita katolikus teológus által életre hívott Szabadság körei bázisközösségi mozgalom szervezte a vegyipari dolgozók szakszervezetének (VDSZ) Benczúr utcai székházában.

– Hazugság, hogy a XXI. században lenne erős nemzetállam erős Európa nélkül

– kezdte Dobrev Klára az Európai Egyesült Államok híveként. Le Marietta arra hívta fel a figyelmet, hogy a kutyapárt már évek óta „komoly témákkal”, például korrupciós és szociális ügyekkel is foglalkozik. Az EP-ben részvételi szakértőként a közvetlen demokráciát, a közvetlen beleszólást szeretné erősíteni. Cseh Katalin szerint jelenleg az Európai Unió az a tér, ahol ellenzéki politikusként érdemben lehet harcolni az Orbán-kormánnyal szemben. Az EU az a lehetőség, amelynek révén el tudjuk érni, hogy mi, magyarok is annyit érjünk és úgy tudjunk boldogulni, mint bármelyik másik szomszédunk.

„Magyarország helye az európai tárgyalóasztalok mellett van, egy olyan Magyarországban hiszek, akit nem küldenek ki kávézni”

– jelentette ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.