2024. május 13., hétfő

HOGY RENDEZI ÁT A VÁLASZTÁSI ESÉLYEKET A TISZA PÁRT MEGJELENÉSE?

HETES STÚDIÓ / KLUBRÁDIÓ
Műsorvezető: DÉSI JÁNOS
2024.05.11.


Az önkormányzati választások esélyeit latolgattuk 
Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökével. Mit jelent az, hogy helyenként egymás ellen ellen elindulnak a magukat a Fidesz ellen meghatározó pártok, illetve hogyan rendezheti át az esélyeket a Tisza Párt megjelenése?

Június 9-én nem csupán európai parlamenti, hanem önkormányzati választások is lesznek, de vajon maradt-e még egyáltalán Magyarországon valódi önkormányzatiság a 14 évvel ezelőtt hatalomra került Fidesz központosító lépései nyomán? Erről tartott vitát a Belvárosi Szabadegyetemen a Progress Alapítvány. Kárpáti János összefoglalója.

"Én azt tanácsolom a kormánynak, hogy javítson Kína imázsán, hisz minimális költségráfordítással maximális profithoz fog jutni Magyarország" – mondta a Klubrádiónak Kong Yuan, a Kína Akadémia Társadalomtudományok szakosztályának elemzője. Nem titkolta azt sem, hogy sok vendégmunkás érkezik, ezért még több repülőjáratot indítanak a két ország között, út és vasútfejlesztéseket is terveznek Pécsre és Szegedre is. Csernyánszky Judit összeállítása.

A 96 éve született és 6 éve elhunyt Heller Ágnes filozófusra emlékeztünk egykori kollégájával, tanítványával, Gábor György filozófiaprofesszorral. Aki felidézi: Heller Ágnes vezető eszméje az volt: a filozófia lényege a kritikai attitűd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.