2024. június 5., szerda

ORBÁN VIKTOR A TÖRZSSZAVAZÓIRA ÖSSZPONTOSÍT A MAGYAR PÉTER OKOZTA VESZÉLYHELYZETBEN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.06.05.


Az egész sérelmi Nagy-Magyarország politika nagyon általánosan benne van a magyar társadalomban, a Fidesz 2010-ben egyszerűen csak kihasználta, meglovagolta ezt az érzületet. Akikre ez akkor hatott, azokra most is hat – mondja Síklaki István. A szociálpszichológus szerint ebben nincs semmi meglepő. Ami meglepő, hogy Orbán képes volt milliós nagyságrendű embert oroszpártivá tenni. De ezt a mostani oroszbarátságot nem azok támogatják, akik annak idején támogatták. Az a társaság már rég kicserélődött. A háborúellenes háborús kampányban pedig a Magyar Péter okozta jelenlegi veszélyhelyzetben arra összpontosít, hogy a törzsszavazókat megtartsa.


Az Országgyűlés kormánypárti többsége 2010. májusában nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Mennyire „jött be” ez politika akkor a Fidesz-KDNP-nek?

Bejött, mert végül is ez az egész sérelmi Nagy-Magyarország politika nagyon általánosan benne van a magyar társadalomban. Ők ezt nem a hasukra ütve találták ki, hanem utánajártak, hogy ez a többség számára népszerű lesz. Tehát nem volt kérdés, hogy bejön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.