2024. június 19., szerda

ÚJ, INGATLANOS CÉGET ALAPÍTOTT SCHADL GYÖRGY

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.06.18.


Új, ingatlanforgalmazással foglalkozó céget alapított Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt volt elnöke – írta meg a közhiteles cégadatbázis alapján a 24.

A Gold Carpet Ingatlanforgalmazó Kft. kizárólagos tulajdonosa Schadl György, a cég ügyvezetője pedig a szintén vádlott apja. A cég főtevékenysége mellett húsz egyéb tevékenységi kört is felvett, köztük az „út, autópálya építését” is. Schadl a lappal SMS-ben annyit közölt: „Az előzmények fényében önnel nem szeretnék beszélni.”


Schadl és felesége érdekeltségében van egy hasonló nevű cég, a Red Carpet Kft. is, ami szintén ingatlanforgalmazó, és Schadl anyósa vezeti. De ezt a céget vagyonzárral sújtotta a Központi Nyomozó Főügyészség. Nem tudni, hogy ezzel összefügg-e az új cég megalapítása.

Schadl felesége, az apja és az anyósa mellett nemrég az anyja is belefogott az üzletbe, 65 évesen, még a nyugdíjkorhatár előtt. Két céggel jelent meg az állam által újraszabályozott, elsősorban NER-körökben felosztott felszámolói piacon, és a cégbejegyzésnél Schadl is közbenjárt, az egyik felszámoló cégben pedig egyik ügyvédjének, Garabits Mártonnak a felesége is tulajdonos. Garabits amúgy a Fidesz képviselőjelöltje lett volna a zuglói önkormányzati választáson, de miután a 24 megírta felesége és Schadl anyjának közös üzletét, visszaléptették...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.