2016. március 30., szerda

MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT: NÉGY HAZAI RÉGIÓ AZ EU LEGSZEGÉNYEBBJEI KÖZÖTT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: hata.mari
2016.03.29.


Rekordmértékű foglalkoztatottság és visszaszorított munkanélküliség, növekvő nyugdíjak, jóllakott gyerekek, működő reformok: ezek a kormányzati kommunikációban állandóan megjelenő motívumok ezek. Az első látásra biztatónak tűnő mutatók mögött azonban nem kevés torzítás és csúsztatás, esetenként hanta rejlik.

 Az Eurostat legfrissebb statisztikáinak eredményei pedig rávilágítanak arra, amit itthon folyamatosan próbálnak takargatni és kozmetikázni: Magyarországon órási méreteket öltött a szegénység. Az EU 276 régiója közül Magyarország négy régiója is a legszegényebbek között található.

Hogyan oldják meg tehát, hogy kevesebb legyen a szegények száma Magyarországon? Lejjebb veszik a „szegénység” definíciójának követelményeit. De a valóság ugyanaz marad: a legszegényebb egymillió magyar átlagos egy főre jutó jövedelme 30 ezer, a másodiké pedig 46 ezer forint volt 2014-ben. 30-50 ezer gyermek éhezik nap mint nap, és 200 ezerre becsülik azon kiskorúan számát, akik időszakosan (pl. nyári szünetben, hó végén) nem jutnak élelemhez, vagyis úgynevezett kríziséhezők...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.