2016. szeptember 8., csütörtök

AKKOR ÖN EZÉRT BŰZLIK MESSZIRŐL, MINISZTERELNÖK ÚR

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.09.08.


Hát így jártunk, van mire büszkének lenni: a lengyelországi krynicai gazdasági fórumon Az év gazembere-díjat, azaz „a rendezvény legjelentősebb elismerését” Orbán Viktor minden magyar miniszterek elnöke kapta. Ez alapján nem tudom, milyenek lehettek a rendezvény kevéssé jelentős elismerései, ha ez volt a leghatalmasabb, de nem biztos, hogy egészséges belegondolni.

A Beata Szydlo hasonló fából faragott lengyel fejőnő miniszterelnök kezéből átvett díj Orbán szerint a Közép-Európa érdekében végzett munka elismerése. Nem egy lovagkereszt, de annál értékesebb. Merthogy a lengyel és magyar nép, illetve vezetőik mindent elsöprő barátságára való tekintettel ez a díj minden díjak legértékesebbike.

Egyébiránt az a feladat Közép-Európa népei számára, hogy megőrizzék hitbéli, nemzeti és történelmi identitásukat: „ez nem egy rossz gúnya, amit a modern korban le kell vetni, hanem páncél, amely megvéd”, segít a túlélésben és sikeressé tehet. Azok a közösségek lesznek sikeresek, amiknek erős az identitása – így okoskodott a hadvezér. Azt is hozzátette: mindenképpen meg kell védeni az identitásunkat, különben „nem jut nekünk hely a nap alatt”.

Bár a kötelezően suttyó kézcsókdosásról nem készített fotót az MTI vagy legalábbis nem kötötte az orrunkra (sebaj, el tudjuk képzelni), azért meg kell állapítanom, hogy a második negyedév (az elsőről jobb egyáltalán nem beszélni) magyar gazdaságot tükröző eredményeinek fényében és árnyékában soha jobbkor nem jöhetett volna ez az elismerés. Arról nem beszélve, hogy Ferenc pápát jobbról előzve elnyerni a lengyel politikai és gazdasági élet képviselőiből álló, mintegy 30 tagú kuratórium elismerését, valóban nem mindennapi.

Ja, de. Remélem, ezzel a barátilag seggnyaló kitüntetéssel Közép-Európa főpopulistájának és két lábon járó személyiségzavarának napja meg volt mentve, hiszen ideológiáját az ENSZ emberi jogi főbiztosa szintén tegnapelőtt az Iszlám Állam szellemiségéhez hasonlította, ami nem feltétlenül az őszinte elismerés megnyilvánulása volt...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.