2016. szeptember 30., péntek

MI ÍGY SZÁLLUNK LE A BICIKLIRŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2016.09.29.


Tiéd az ország, magadnak építed – mondta Orbán Viktor Simicska Lajosnak a kilencvenes években, aztán mi lett belőle?! Még szerencse, hogy a betyárbecsület megmaradt, elvégre ki hallott már olyat, hogy a bronxi maffiafőnök rendőröket küld a queensi maffiafőnökre. Nem, ilyesmiről szó sincs, a cosa nostra éppen azt jelenti, hogy a mi dolgunk, és ha problémák akadnak, akkor lerendezzük a hatóságok, az állam segítsége nélkül.

A maffiaállam magasabb szintre emelte a szervezett bűnözést, nincs szükség magánhadseregre, mert a hadsereg eleve magánhadsereg, nincs szükség lefizetett bírókra, mivel a fizetés a lefizetés, rendőrség, ügyészség, Állami Számvevőszék, adóhatóság, ellenzék – mind-mind a rendszeren belül működnek, így aztán csak külső erők lennének képesek függetlenül beleavatkozni a folyamatokba, ha képesek lennének.

Nem véletlen az óbégatás. A magyar kormány Putyin öléből rikoltozik, hogy nem leszünk Brüsszel gyarmata, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy nem nézheti meg az Európai Unió, mire költjük a tőlük kapott pénzt, mert az beavatkozás az ország belügyeibe.

Magyarország szuverenitásának legfőbb bizonyítéka, hogy élményparkok rohadnak a pusztában, az ellopott pénzből pedig jachtot vásárol a szemfüles kegyenc. Az ország közben rohad, mint az ózdi Hollywood.

A nagy mutatvány nem az, hogy ellopják a beérkező pénzeket, hanem a felépített fedősztori, amivel elhitetik a magyar lakosság politikailag aktív többségével, hogy nekik az jó, ha a kormány oligarchái gennyesre keresik magukat, miközben ők nyomorognak, belehalnak a kórházi fertőzésekbe, a létminimum feléért kaparják az útról a döglött macskát és gyermekeikből idiótát nevelnek az állami iskolában.

Milyen zseniális politikus ez az Orbán Viktor! – csettintenek még az ellenfelei is, amikor ezzel a machiavellista minimummal szembesülnek, miközben én csak egy tehetségtelen, beteg miniszterelnököt látok, aki teljesen belekeveredett a saját maga által szőtt hálóba, és már ott tart, hogy a legalantasabb ösztönöket kell kiszolgálni ahhoz, hogy hatalomban maradhasson. Akkor lenne zseniális, ha működő egészségügyet teremtett volna és európai szintű oktatást, de ezekbe a rendszerekbe csak annyira piszkált bele, hogy kiszedjen egy kis pénzt a mezőkövesdi stadionra, és hogy analfabétákat eresszen rá a munkaerőpiacra.

Nem zseniális, még csak nem is ügyes, mert jelenleg egyetlen célja a hatalomban maradás, a megkapaszkodás a lét felszínén, mivel pontosan tisztában a következményekkel, melyek esetleges bukása után várnak rá és társaira, a köztörvényes ügyek százai, a napvilágra kerülő elképesztő vagyonok, a leleplezett korrupció, a hosszadalmas tárgyalások és az ítéletek.

Hatalmon kell maradni minden áron.

A mostani „kvótaellenes” népszavazás a hatalom megtartásának főpróbája, ezért sem számít semmi, hiszen már a kihirdetés pillanatában értelmetlen volt az egész, mostanra pedig végleg nevetséges lett, mivel az Európai Unióban nem lesznek betelepítési kvóták, Magyarország kivívta magának a címet, miszerint nem biztonságos ide visszaküldeni a menekülteket, Magyarország egy büdös lyuk, ahol magyarnak lenni is kockázatos, nemhogy szírnek vagy afgánnak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.