2016. november 10., csütörtök

ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.11.10.


Ezekről ne maradj le!
 
Csendben rohad egy állami tulajdonban lévő épület Budapest belvárosában (Átlátszó)

Összenő, ami összetartozik – Tiborcz és
 
Vajna egy házban? (Index, 444)
Beintett az EU: változnak a
közbeszerzésekre vonatkozó törvények (444)
 
Ha van 3 perced:
 
Csendben rohad egy állami tulajdonban lévő épület Budapest belvárosában
Borzasztó állapotban van egy Vörösmarty utcai épület, és bár az ingatlanért felelős Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. idén háromszor tartott helyszíni ellenőrzést, majd megkereste a bérlőt is, semmi nem történt. A Mobilier Kft. havi 202 ezer forintért bérli az épületet. A cég ügyvezetője és tulajdonosa az a Zsadányi László, akinek több tenderbotrányhoz is köze lehetett. (
Átlátszó)
 
Összenő, ami összetartozik – Tiborcz és Vajna egy házban?Budapest egyik legelegánsabb pontján, az Apáczai utca és a Vigadó utca sarkán áll egy palota, az ún. Mahart-ház, amely többek között Andy Vajna egyik kaszinójának, és kaszinócégének központjának is otthont nyújt. Az épület tulajdonosa most, a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozó lett. (Index, 444)
 
Beintett az EU: változnak a közbeszerzésekre vonatkozó törvényekAz EU nyomást gyakorolt a magyar kormányra, hogy változtassa meg közbeszerzési törvényt, mert túl magas az egy ajánlattevős közbeszerzések aránya az országban (nálunk 30% fölött, az EU-ban 20% körül). A változtatások értelmében a közbeszerzések gyorsabban, nyilvánosan és átláthatóbban kerülnek lebonyolításra. (444)

Pesti Srácok Emlékpark: programok napi másfél millióértAz ‘56-os emlékév kiemelt rendezvénye volt a józsefvárosi Pesti Srácok Emlékpark, amelyet a kormányközeli Pestisrácok.hu oldalt is működtető Gerilla Press Kft. gondozott. A cég a kerületi önkormányzat jóvoltából a Horváth Mihály teret közel két hónapig ingyen használhatta. Az 1956-os Emlékbizottság 68 milliós támogatást biztosított olyan programokra, amelyek elvileg az ‘56-ra való közös emlékezést segítenék elő. (Átlátszó)
 
Az írek fellebeznek a nekik megítélt kártérítés ellenAz ír pénzügyminiszter fellebbezni fog az Európai Bizottság ítélete ellen, ami 13 milliárd euró kártérítést ítélt meg az országnak. A bíróság szerint az amerikai óriáscég, az Apple két ír leánya gyakorlatilag nem fizetett adót 2003 óta az Apple-termékek európai értékesítése után. A bizottság arra jutott, hogy az Apple két, csak papíron létező, Írországba bejegyzett cégen keresztül úszta meg az adózást. (444)
 
Ha van még két perced:
 
Több probléma is lehet a vizes vébé közbeszerzéseivel. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke tizenkét ügyben kénytelen eljárni. (444)
 
Egy kerekasztal-beszélgetés résztvevői a korrupcióról értekezve arra jutottak, hogy a legnagyobb probléma az, hogy ha részesülünk a mutyiból, nem zavar minket. (24, MNO)
 
Lemond egy ausztrál politikus tisztségéről, miután kiderült, hogy szolgálati kocsijával többször is a kutyáit vitette haza sofőrjével. (444)
 
Halálra ítélték a 173 halálos áldozattal járó robbanásért felelős cégvezetőt Kínában. A bíróság szerint lefizette a hatóságokat, hogy mérgező vegyi anyagot tárolhasson. (24)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.