2016. december 9., péntek

BRÓKERCSŐD, ADÓCSALÁS, BENNFENTES KERESKEDELEM? HÍVJA A FINTHA-NAGY ÜGYVÉDI IRODÁT!

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.12.08.


Ádáz harc dúl a Kulcsár Attila-féle K&H-s brókerbotrányban elkezelt milliárdokért. Egy olyan üzleti kör tenyerelne rá akár a bennfentes kereskedelem árán is, amelyik kedvezményezettként a belvárosi önkormányzat ingatlanmutyijában is vastagon érintett. Fintha-Nagy Ádám ügyvéden keresztül a szálak a Quaestor-csoporthoz, s egy még régebbi brókerbotrányig, a Lasalle 1998-as csődjéig is elvezetnek.

Előzmények

Cikksorozatunk előző részeiben azt mutattuk be, hogy a legmagasabb politikai elit és az alvilág együttműködése tette lehetővé Budapest történelmi belvárosa ingatlanvagyonának széthordását. Akkor a Szetlik-Pápa família volt a kapocs a fényes szalonok zsúrpubijai (Habony-Rogán szövetség), a vaskezű politika (Pintér Sándor), illetve a tömlöcök mélye (Portik Tamás) között.
Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Belvárosi ingatlanmutyi II.: mi lenne Pintérből egy Rejtő-regényben?

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

*****
Hiénák Kulcsár feketepénzei körül

Gondban van az V. kerületi önkormányzati ingatlanbiznisz egyik nagy kedvezményezettje, Fintha-Nagy Ádám ügyvéd. A BRFK ismeretlen tettes ellen nyomoz egy általa kötött tőzsdeügylet kapcsán bennfentes értékpapír-kereskedelem gyanújával. A Kulcsár-féle K&H-s brókerbotrányban eltűnt tízmilliárdokból vásárolt, 30 százaléknyi Kartonpack-részvénycsomag került az ügyvédhez gyanús körülmények között. Fintha-Nagynak kapcsolata volt két másik becsődölt brókercéggel, a tavaly bebukott Quaestorral és a rolót még 1998-ban lehúzó Lasalle-lal is.

Fintha-Nagy Ádámot a Kulcsár-üggyel összefüggésben először a Magyar Narancs
nevezte meg, mint a sikkasztás károsultjainak jogi képviselőjét. Nagyjából féltucat kisebb per a károsultak győzelmével vagy egyezséggel zárult, köztük a legnagyobb tételt követelő betonutas Dunai Györgyé is. Dunai, illetve a Betonúthoz kapcsolódó DBI Kft, akárcsak a korábban szintén Kulcsár-féle VIP-ügyfél Mudura Sándor érdekeltségében lévő Ramexa Zrt. jogi képviselője szintén Fintha-Nagy volt.

Emlékezetes, Kulcsár Attila brókerkedése idején többmilliárd – akkori
becslések szerint akár 10 milliárd – forintnak veszett nyoma a K&H brókercégéből, a pénz zöme azóta sem lett meg. A vádhatóság 8 milliárd forint elkövetési értéket állapított meg. Ebből mintegy 1 milliárd forintnyi értéket leltek fel, azt a Kulcsár-ügyben szintén vádlott Kerék Csaba vezette Britton Capital & Consulting Kft.-nél kellett keresni. A cég a pénzt Muduráék nagyváradi bevásárlóközpontjába, a Lotus Marketbe, a visegrádi Thermal Hotelbe, illetve Kartonpack Nyrt.-s részvényekbe fektette.

Most nagyon úgy fest, ádáz harc dúl a K&H-s fekete pénzek maradékáért. A Lotus Market romániai üzemeltető cégében Muduráék tőkeemelése kapcsán pereskedés folyik a szomszéd országban. A visegrádi Thermal Hotelt Dunaiék szerezték meg. Így a bruszt immár a Kartonpack-részvényekért folyik...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.