2017. január 16., hétfő

APA-PARA

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2017.01.15.



Milyen a kapcsolatod az apáddal? Milyet képzelnél magadnak? Milyet a gyerekednek? Mit adhat egy apa és mit vehet el? Mekkora felelősség apának lenni? Mikor kész rá valaki, hogy vállalja ezt a felelősséget, le lehet-e tenni, ha egyszer elvállaltuk? Fontos kérdések

A családi háttér, a szülői felelősség, az anyaság, a mozaik családok működése mellett talán ritkábban jön elő az apaság kérdése. Pedig van miről beszélni!
  • Apámat alig ismerem, korán elváltak, csak időnként találkozom vele. Mára elfogadtam ezt a helyzetet, nem sokat jelent számomra.
  • Apámat gyűlölöm, amióta anyám meghalt, csak még jobban. Csak azért járok hozzá néha haza, hogy megnézzem, nem teszi-e teljesen tönkre a házat, figyelek, nehogy befogadjon valami őrült nőt. Bár nem hinném, hogy bárki sokáig kibírná vele.
  • Apámat már leírtam magamban. Annyit bántott az életem során, annyiszor gyalogolt a lelkembe, hogy már immunissá váltam. Semmi érzelmi viszonyom nincs hozzá.
  • Apám nekem a minden, még az anyai funkciókat is sokkal inkább ő töltötte be, mint anyám. Ő a legjobb barátom máig, minden fontos dolgot vele beszélek meg először.
  • Apám már régen meghalt, de sokszor azon kapom magam, hogy még mindig vele küzdök időnként és még mindig érzem annak a súlyát, hogy meg kellene neki felelnem. Remélem, én nem fogom ezt átpakolni a gyerekemre.
Folytathatnánk a történeteket, az apás megéléseket. Érezzük, hogy mekkora súlya van a dolognak. Ha valaki hangsúlyozza, hogy neki semmit nem jelent az apja, az sokkal inkább az ellenkezőjére utal, vagy arra, hogy még fel sem ismerte, dolgoznia kell ezen a témán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.