2017. február 16., csütörtök

A TRÜKKÖZŐ ÜGYÉSZSÉG SZERINT NEM BŰNCSELEKMÉNY, AMI EGYÉBKÉNT AZ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.02.15.


Azért nem semmi, hogy a független, csak a törvények szellemében eljáró ügyészségnek több hónapig tartó nyomozás kellett ahhoz, hogy megállapítsa, a közintézmények bármely helyisége bizony nem lakás, így aztán ha ott bárkit is lehallgatnak az nem bűncselekmény. A Bérc utcai 27 fa kivágása sem bűncselekmény.

Hiába Péterfalvi kritikus állásfoglalása az MTVA ügyben, amelyet a hvg.hu számára még példával is megerősített, és hiába a Bérc utcai ügyben az építési engedély alábbi tiltása „ A kivitelezés során a megmaradó 27 fa védelméről – kalodázással – gondoskodni kell, különösen a 97. sorszámú Pinus Nigra – fekete fenyőről, melyen egerészölyv pár fészke is található.” Lehallgatni közintézményben bárkit lehet, védett fákat irtani bárhol lehet – ezek szerint! A bűnös szándék pedig tetten érhető mindkét esetben. A lehallgató szerkezetek telepítése mögött mi más is húzódna meg, mint jogsértő módon megtudni azt, ahol nem voltak jelen, míg a védett fák kivágását annak ellenére kellett végrehajtani, hogy az építésügyi hatóság engedélye azt kifejezetten tiltotta!

Ugyan a közmédia minden intézménye nemzetbiztonsági védelem alatt áll, az ügyészség ennek ellenére a „töretlen jogalkalmazói gyakorlatra” való hivatkozással magyarázta meg, hogy a lehallgatás azért nem bűncselekmény a közmédiában, mert csak. Hiszen miért is lehetne ennél az egy szónál több az, hogy az indoklás szerint a „más lakásában vagy egyéb helyiségben” törvényi tényállási elem a közmédiában nem valósulhat meg. Péterfalvi pedig az adatvédelmi hivatalával együtt csak mazsola lehet – ezek szerint törvénytudó lúzer – ebben az ügyben. A lényeg, hogy a közmédia helyiségei nem alkalmasak a lehallgatásra, így aztán nemzetbiztonság ide, nemzetbiztonság oda, az MTVA-ban büntetlenül bárkit és bármit le lehet hallgatni. Az ügy előtörténetének rövid összefoglalóját egyébként lásd itt....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.